Kakva je sudbina Rudara? Stvari pomjerene sa mrtve tačke, u petak odluka gasi li se dvostruki prvak

Ni nakon sastanka predsjednika kluba Miloša Radanovića sa predstavnicima FSCG nije riješen status kluba iz Pljevalja kojem je zbog duga blokiran račun

8333 pregleda 12 komentar(a)
Sa jednog od mečeva Rudara ove sezone, Foto: FK Rudar Pljevlja (Facebook)
Sa jednog od mečeva Rudara ove sezone, Foto: FK Rudar Pljevlja (Facebook)

Sudbina dvostrukog prvaka Crne Gore ni nakon sastanka sa predstavnicima Fudbalskog saveza Crne Gore nije bliža rješenju.

Predsjednik Rudara Miloš Radanović prije nekoliko dana je u razgovoru za "Vijesti" istakao da će ukoliko na sastanku u FSCG ne dođe do rješenja blokade računa ovog kluba igrači biti slobodni u izboru nove sredine, a prvoligaš iz Pljevalja neće igrati u proljećnjem dijelu prvenstva.

Kao piše "PV portal", stvari su poslije sastanka pomjerene za mrtve tačke, ali ne i dovoljno da bi se rješila kompletna situacija.

"Do petka će se donijeti konačna odluka o nastupu Rudara u Meridainbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi. Ukoliko ne dođe do krupnijih pomaka, kako sada stvari stoje, Rudar i pored pomoći FSCG koja nije dovoljna zbog blokade računa, neće nastaviti takmičenje, već se jedan od najtrofejnijih fudbalskih klubova u Crnoj Gori ugasiti", navodi isti izvor.

Radanović je još u decembru apelovao da se pomogne klubu sa sjevera naše zemlje i tada je objasnio da su dugovi koje su naslijedili doveli do toga da je račun kluba u blokadi zbog duga od 152.000 eura. Naglasio je tada i da je ukupan dug kluba znatno veći.

Rudar je nakon obnove nezavisnosti dva puta bio šampion Crne Gore (2010. i 2015), dok je četiri puta su osvajao Kup (2007, 2010, 2011. i 2016) - u jednom trenutku je sa šest trofeja bio najtrofejniji klub u državi, prije nego su ga posljednjih godina preskočili Budućnost i Sutjeska.

Trenutno se Rudar nalazi na posljednjem mjestu Meridianbet 1. CFL, a u subotu bi proljećni dio sezone trebalo da otvori protiv Jedinstva u Bijelom Polju.

Bonus video: