Tuhel pod presijom u Rimu, Murinjo već uči njemački

Drugo veče osmine finale Lige šampiona donosi duele Lacio - Bajern i PSŽ - Sosijedad, 21h

4217 pregleda 0 komentar(a)
Tuhel, Foto: Reuters
Tuhel, Foto: Reuters

Fudbalsko proljeće se polako zahuktava - nakon utakmica u Lajpcigu i Kopenhagenu, zvijezde Lige šampiona večeras će zasjati i iznad Rima i Parizu.

Vječni grad spreman je za duel Lacija i Bajerna, dok će se na “Parku prinčeva” sudariti Pari Sen Žermen i Real Sosijedad. Prvi mečevi osmine finala počinju u 21 sat.

Ako postoji stadion koji drhti pred dolazak Bavaraca, onda je to rimski Olimpiko - Bajern je prije 10 godina na tom mjestu ponizio Romu (7:1), dok je 2021. nešto blaži bio prema večerašnjem rivalu Laciju (4:1).

- Taj stari i slavni stadion je vidio mnogo velikih bitaka, zaista je lijep osjećaj ponovo biti tu - poručio je Tomas Miler.

Bajern je te ubjedljive pobjede ostvario pod Pepom Gvardiolom i Hansijem Flikom, a sada stiže sa Tomasom Tuhelom na čelu - velikim trenerom koji se očigledno slabo snalazi u Minhenu. Ove sezone već je ispao iz Kupa Njemačke, a nakon subotnjeg poraza od Bajera za klubom iz Leverkuzena zaostaje pet bodova. Ostala je evropska elita za “vađenje”.

“Tuhel je pod pritiskom, a Žoze Murinjo već uči njemački”, napisao je “Bild” i na neki način već najavio da je Specijalni spreman da preuzme giganta iz Zebener štrasea.

Sari: Vjerujem da pobjeda nije nemoguća

Lacio je već napravio dosta dobrih stvarih u Ligi šampiona i samim plasmanom u osminu finala, a večeras želi da vjeruje da je mnogo bolji od pomenutih 1:4 iz 2021.

- Čeka nas teška utakmica, ali moramo da joj pristupimo sa vjerom da pobjeda nije nemoguća - poručio je trener “nebeskoplavih” Mauricio Sari.

- Bajern je favorit, uvijek je jak u Ligi šampiona, a mi ćemo morati da igramo sa puno samopouzdanja i da budemo mirni. Ako bude potrebno, moraćemo svi zajedno i da patimo.

Lacio igra za prvo četvrtfinale Lige šampiona nakon 24 godine, Bajern za 12. u posljednjih 13 sezona.

Ima li Imanol lijek i za "svece"?

Real Sosijedad je “totalnim fudbalom” Imanola Alguasila i sa većinom lokalnih momaka učinio da se Španija i Evropa zaljube u njega, ali će za nastavak evropskih snova imati pakleno tešku prepreku - Pari Sen Žermen, ekipu koja je posljednjih godina uvijek među glavnim favoritima Lige šampiona.

- Da li mogu da zamislim potrese koji bi se desili ukoliko eliminišemo PSŽ? Ako Inter nije mogao da nas dobije (u grupi, prim. aut.) dva puta zašto ne bismo vjerovali i protiv francuskog tima - upitao je Imanol.

PSŽ nije igrao protiv Sosijedada u Ligi šampiona, ali tajni teško da može biti - prije svega jer trener “svetaca” i bivši selektor Španije Luis Enrike odlično poznaje tim iz San Sebastijana.

- Nadam se da to što Imanol predvodi Sosijedad šest godina, a ja sam ovdje šest mjeseci neće biti presudno. Cijenimo sve što rade, ali vjerujem da ćemo uz pomoć navijača napraviti sjajnu atmosferu i upisati pobjedu - istakao je Enrike.

Bonus video: