FK Sutjeska: VDT u Podgorici odbacilo tužbu Brnovića i njegovih saradnika

"Uvjereni smo da će na temeljima odluke nadležnih organa (Više i Osnovno tužilaštvo), svoju odluku prilikom sportske arbitraže ovog slučaja ispravno donijeti i Fudbalski savez Crne Gore"

5861 pregleda 5 komentar(a)
Brnović, Foto: FSCG
Brnović, Foto: FSCG

Više državno tužilaštvo u Podgorici odbacilo je tužbu koju su protiv Ivana Čolovića, komesara za odnose sa navijačima Fudbalskog kluba Sutjeska, pokrenuli bivši trener nikšićkog kluba Nenad Brnović i njegovi saradnici Srđan Tatalović i Nemanja Kljajević.

To je saopštila Sutjeska, nakon što je pomenuti spor, kako kažu, dobio pravosudni epilog.

"Ovakav epilog naš klub je i očekivao, jer smo od samog starta bili uvjereni u ispravnost rada nadležnih institucija kao i potpunu nevinost našeg službenika Ivana Čolovića kojeg su u vrlo neprimjerenim, zlonamjernim i konstruisanim medijskim nastupima, bivši treneri našeg kluba označili kao navodnog krivca za samo njima znane 'nemile scene' na sastanku sa članovima Upravnog odbora, a o kojem je crnogorska javnost već obaviještena", navode iz Sutjeske.

Kako piše u saopštenju, ova odluka donesena je 21. januara 2024. godine, nešto više od mjesec nakon što je identičnu odluku donijelo i Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću 18. decembra 2023.

"Uvjereni smo da će na temeljima odluke nadležnih organa (Više i Osnovno tužilaštvo), svoju odluku prilikom sportske arbitraže ovog slučaja ispravno donijeti i Fudbalski savez Crne Gore", kažu iz nikšićkog kluba.

Brnović i Sutjeska su se rastali u avgustu nakon eliminacije crnogorskog predstavnika od Santa Kolome u Ligi konferencija, a mladi stručnjak je tada tvrdio da su on i njegovi saradnici prvo verbalno, a zatim i fizički napadnuti, kao i da se potezao i pištolj.

Kako je kasnije saopštila Uprava policije, Brnović je prijavio da je 8. avgusta na sastanku Upravnog odbora, njemu nepoznato lice, koje nije imalo status člana upravnog odbora uputilo riječi prijeteće sadržine, nakon čega je nikšićka policija Osnovnom državnom tužilaštvu u tom gradu podnijela krivičnu prijavu protiv Čolovića.

"FK Sutjeska i svaki njen član i dalje će kao i do sada poštovati i njegovati sve kodekse sportskog i ljudskog ponašanja, na terenu i van njega, u svakoj prilici. Na to nas obavezuje svijetla istorija našeg kluba koja traje još od 1920. godine a koju moraju poštovati i nadležne nam sportske institucije", zaključuje Sutjeska u saopštenju.

Bonus video: