Jarni: Navijaću za Betis protiv Dinama; HNS ga ekspresno smijenio, Petković mu poručio da je klovn

"Pa, nego za koga ću da navijam? Betis je ipak moj klub, u njemu sam proveo tri predivne godine, a u Dinamu nisam igrao"

7914 pregleda 20 reakcija 21 komentar(a)
Jarni, Foto: Printscreen YouTube/Podcast Inkubator
Jarni, Foto: Printscreen YouTube/Podcast Inkubator

Robert Jarni je veliko ime hrvatskog fudbala, ali ni to mu nije pomoglo da sačuva selektorsko mjesto nakon neočekivane izjave koju je dao pred duel Dinama iz Zagreba i Betisa u Ligi konferencija.

Čovjek koji igrao na tri svjetska prvenstva smijenjen je sa mjesta selektora hrvatske reprezentacije do 17 godina nakon što je izjavio da će na pomenutom meču navijati za Betis, a ne za hrvatskog predstavnika.

"Pa, nego za koga ću da navijam? Betis je ipak moj klub, u njemu sam proveo tri predivne godine, a u Dinamu nisam igrao. Ne znam ko bi to mogao da mi zamjeri. Uz sve to i Hajdukovac sam u srcu", rekao je jarni za Večernji list.

Hrvatski nogometni savez je ubrzo utvrdio da je izjava autentična nakon čega je odlučio da smijeni Jarnija.

Nekadašnjem fudbaleru, koji je na Mundijalu 1998. sa Hrvatskom stigao do trećeg mjesta, odgovorio je napadač Dinama i reprezentativac Bruno Petković.

"Stvarno je to rekao? Ako je tako, ako to misli, onda je klovn. Ljudi koji predstavljaju hrvatsku državu, a ne navijaju za hrvatski klub, obični su klovnovi. Slobodno to napišite. Čovjek koji je Hrvat, a navija protiv hrvatskog kluba u Evropi je klovn", bio je oštar Petković.

Jarni je još u mlađim kategorijama iz rodnog Čakoveca stigao u Hajduk iz Splita, gdje je igrao pet godina (od 1986. do 1991), a nakon toga je nosio dresove Barija, Torina, Juventusa, Betisa, Real Madrida, Las Palmasa i Panatinaikosa.

Bonus video: