Murinju teško pao odlazak iz Rima: Zbog Rome sam odbio da vodim najjači Portugal ikada

"Smijenio me je neko ko malo zna o fudbalu", rekao je Specijalni

6521 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbalski svijet je naslućivao odlazak Žozea Murinja iz Rome, ali čuveni trener kao da nije vjerovao da može da mu se desi da bude smijenjen u klubu s kojim je u dvije sezone osvojio evropski trofej (u Ligi konferencije) i igrao finale (Lige Evrope).

Murinja je sredinom januara u Vječnom gradu naslijedio Danijele de Rosi, igračka legenda "vučice" - debitovao je s tri pobjede u Seriji A prije nego je u prošlom kolu taj niz prekinuo koji je slavio na "Olimpiku" 4:2.

Portugalac je na odlasku iz Rima optužio igrače - prije svih kapitena Lorenca Pelegrinija - da su mu radili iza leđa (zato im je u svlačionici ostavio zlatni prsten koji je dobio na poklon nakon trofeja u Ligi konferencije), a da se ne miri s odlaskom govorio je u susret mečevima plej-ofa za Ligu Evrope.

Romu čeka dvomeč sa Fejnordom, prvi od dva duela je počeo u 18.45 u Roterdamu.

"Trebalo bi i ja da imam posao u ovoj fazi sezone i da budem na evropskoj sceni. Nema me zato što me je smijenio neko ko malo zna o fudbalu, ne jer sam eliminisan iz tih takmičenja", rekao je Murinjo aludirajući na porodici Fridkin koja vodi Romu.

Nije se Murinjo na tome zaustavio:

"Boli me odlazak iz Rome, jer sam joj sve dao. Za ove tri godine sam odbio nekoliko ponuda da bih ostao - imao sam poziv iz Saudijske Arabije, ponuda je bila ogromna, a odbio sam i da vodim najjaču reprezentaciju Portugala ikad. Sve zbog Rome", istakao je Murinjo.

Pominje se da bi Murinjo mogao da dobije posao do kraja sezone, jer se dovodi u vezu sa Bajernom gdje je na ledu trener Tomas Tuhel.

Bonus video: