Liga konferencije: Jovetić ušao i pokrenuo Olimpijakos, Dinamo pobijedio Betis u Sevilji

Grčki velikan pobijedio Ferencvaroš sa 1:0, Bruno Petković pogodio sa bijele tačke za trijumf "modrih" u Španiji

12843 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prva utakmica na klupi novog trenera Olimpijakosa, Španca Hosea Luisa Mendilibara, i odmah najava da će Stevan Jovetić imati bolji status nego kod prethodnog trenera, Portugalca Karlosa Karvaljala...

Crnogorski internacionalac je u prvom meču 1/16 finala Lige konferencije protiv Ferencvaroša u Atini ušao u 78. minutu, kada se "lomilo", kod rezultata 0:0, što je bila razlika u odnosu na prethodne mečeve, kada je uglavnom ili ostajao na klupi, ili dobijao šansu kada je sve bilo riješeno...

I Jovetić je odmah pokrenuo tim iz Pireja - samo pet minuta kasnije Marokanac Ajub El Kabi postigao je jedini gol, za pobjedu Olimpijakosa nad timom Dejana Stankovića (1:0).

Jovetić na prvoj stativi nije uspio da zahtati loptu glavom, ali jeste njegov saigrač na drugoj...

Revanš je za sedam dana u Budmpešti.

Veliku, gotovo senzacionalnu pobjedu ostvario je zagrebački Dinamo - tim koji se muču u šampionatu Hrvatske, gdje je tek treći na tabeli, pobijedio je Betis u Sevilji (1:0).

Domaći su jalovo napadali, uz svega nekoliko šansi, a onda je im je popustila koncentracija u odbrani, skrivi su penal koji je Bruno Petković realizovao u 75. minutu.

Molde je u Norveškoj pobijedio Legiju sa 3:2, Šturm je bio ubjedljiv protiv Slovana (4:1), dok su Union Rojal i Ajntraht igrali 2:2 u Belgiji.

Ajaks je sa dva gola u sudijskoj nadoknadi vremena stigao do remija protiv Bode Glimta u Amsterdamu (2:2), dok je Makabi Haifa na neutralnom terenu u Budimpešti kao domaćin bio bolji od Genta (1:0).

Konačno, Servet i Ludogorec igrali su 0:0 u Švajcarskoj.

Bonus video: