Marić pozvao za Sjevernu Irsku: Lijepo što smo došli u poziciju da igramo ovako bitne utakmice

Prvi meč baraža za B Ligu nacija igra se 23. februara pod Goricom, revanš je četiri dana kasnije u Belfastz

2441 pregleda 1 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Selektor ženske seniorske reprezentacije Crne Gore Mirko Marić objavio je spisak igračica za predstojeće duele sa Sjevernom Irskom u baražu za Ligu B UEFA Lige nacija.

Prvi meč baraža igra se 23. februara u 14 sati na stadionu pod Goricom, revanš je četiri dana kasnije u Belfastu.

- Lijepo što smo došli u poziciju da igramo ovako bitnu utakmicu. Sjeverna Irska je favorit u ovom dvomeču, ali to ne znači da ćemo se unaprijed predati. Vjerujem da će djevojke, kao i uvijek, dati svoj maksimum i da ćemo iskoristiti sve naše kvalitete, ali i iskoristiti mane protivnika. Siguran sam da će obje utakmice biti neizvjesne - kazao je Marić.

Sjeverna Iskra - jaka, ostrvska selekcija, takmičarski izuzetno spremna.

- Analizirali smo njihove utakmice iz Lige nacija i vidjeli da se radi o ozbiljnoj ekipi, prije svega disciplinovanoj i fizički jakoj. Međutim, vidimo šansu da ih ugrozimo - dodao je Marić, koji neće moći da računa na povrijeđene Nađu Stanović i Anđelu Tošković, dok će Maja Šaranović propustiti duel u Podgorici zbog parnih kartona.

Na njegovom spisku je 25 igračica.

Golmani: Anastasija Krstović (Sent Mihalj, Mađarska), Ajša Kalač (Leotar, BiH), Jovana Žugić (Ekonomist).

Odbrana: Tatjana Đurković (Asteras Tripolis, Grčka), Aleksandra Popović (Split, Hrvatska), Helena Božić (Dinamo Moskva, Rusija), Ivana Boričić, Anastasija Rakočević (Radnički Kragujevac, Srbija), Maja Šaranović, Milica Radunović (TSC Kanjiža, Srbija), Jovana Sarić (Ekonomist), Andrea Janjušević (Emina, BiH).

Vezni red: Slađana Bulatović (Fomget, Turska), Nađa Đurđevac (TSC Kanjiža, Srbija), Jasna Đoković (Split, Hrvatska), Jelena Karličić (Bordo, Francuska), Sara Simonović (Radnički Kragujevac, Srbija), Darija Đukić (Crvena zvezda, Srbija), Katarina Čađenović (Breznica).

Napad: Armisa Kuč (Fomget, Turska), Medina Dešić (Nirnberg, Njemačka), Tatjana Osmajić, Jelena Petrović (Breznica), Jelena Vujadinović (Medik Konin, Poljska), Maša Tomašević (Budućnost).

Bonus video: