Rudari ne gube nadu, poslanički klubovi podržali klub

Rudar zbog blokade računa u problemu, iz kluba najavljuju da će sjutra početi prvenstvo ali ne mogu da obećaju i da će uspjeti da završe sezonu u Meridanbet 1.CFL-u

5434 pregleda 6 komentar(a)
Igrači i stručni štab su vrijedno radili tokom zime, iako im se duguje pola plate, Foto: FSCG
Igrači i stručni štab su vrijedno radili tokom zime, iako im se duguje pola plate, Foto: FSCG

Fudbalsko proljeće počinje sjutra u Meridianbet 1. CFL-u, a u najtrofejnijem učesniku domaće fudbalske elite sa sjevera države, Rudaru, još ne znaju da li će riješiti probelme sa finansijama, račun kluba je u blokadi...

Rudar će, ipak, najvjerovatnije, biti akter sjutrašnje utakmice 20. kola od 15 sati na "Nikoljcu" u nadigravanju sa najvećim konkurentom u borbi za prvoligaški opstanak sa ekipom Jedinstvo Franca.

No, konačne odluke još nema pod Golubinjom, nadu im je donio jednoglasan apel sa Skupštinsog odbora za prosvetu, kulturu, sport i nauku. Poslanici su pozvali privredne subjekte iz Pljevalja, ali i društveno odgovorna preduzeća iz cijele Crne Gore da podrže klub koji u vitrinama ima dvije titule državnog prvaka i četiri pehara pobjednika Kupa Crne Gore.

"Nikola Rovčanin pokazao je da je na skupštinskom odboru da voli svoj grad. Prošle sezone pomogao nam je rekordnom donacijom EPCG, a u ovoj to radi kao poslanik. Hvala mu na tome. Takođe obradovala nas je jednoglasna odluka i razumijevanje svih poslanika i ostalo nam je da vjerujemo da će se riješiti naši problemi. Mi iz sadašnjeg rukovodstva nismo stvorili dug i drago nam je što to ljudi prepoznaju. Zahvalio bih se i Fudbalskom savezu, koji je uložio ogroman napor kako bi igrali. Mi ćemo učiniti sve da liga bude regularna, počećemo pa ćemo vidjeti šta dalje. Večeras ćemo još jednom razmotriti situaciju i donijeti konačnu odluku. Vjerujte ovako nešto ne donosi se lako. Kakvu god odluku da donesemo nećemo je donijeti suprotno interesima igrača i djece iz Pljevalja", kazao je Miloš Radanović, predsjednik Rudara.

On je pred početak ove sezone sa Muhamedom Gerinom, koji je 43 godine u Rudaru, preuzeo težak posao da podigne klub. Na sportskom planu, uprkos angažovanju velikog broja omladinaca bez iskustva, Rudar je na dobrom putu, ali naslijeđeni dug od 150.000 eura i blokada računa od 10. novembra, uticali su da klub ne može bez pomoći da krene u proljećni dio šampionata.

Bonus video: