Pojačana Budućnost želi odmah da se odvoji na vrhu

Lider protiv drugoplasiranog Dečića, sjutra pod Goricom na otvaranju drugog dijela šampionata (17 h)

3117 pregleda 1 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Pojačana Budućnost, koja je vratila reprezentativce, sadašnje i bivše, Miloša Raičkovića i Igora Ivanovića, te dovela Đorđa Despotovića, napadača sa ozbiljnim "pedigreom" ima odmah na startu fudbalskog proljeća šansu da se odvoji na vrhu.

Derbi 20. kola Meridianbet 1. CFL, protiv drugoplasiranog Dečića, kojem bježe dva boda na vrhu, Podgoričani igraju sjutra na svom stadionu u 17 sati.

Trener "plavih" Mladen Milinković je, međutim, očekivano oprezan u najavama - tek je, naime, prvo kolo drugog dijela šampionata, a pojačao se i Dečić...

“Nema garancija da je neko lakši, a neko teži protivnik, makar je to tako u našem prvenstvu. Liga je izjednačena, o tome smo pričali tokom prvog dijela sezone, kada smo i bili svjedoci da odlučuju nijanse”, kazao je Milinković.

Pobjeda bi, međutim, donijela i bodovnu razliku, i snažan psihološki impuls.

“Ako pobijedite direktnog konkurenta za titulu, stvara se psihološki pritisak na njega, ali ništa više od toga. Bilo je momenata kada smo mi imali prednost, zatim je Dečić bio prvi, pa smo na kraju jeseni opet mi prošli kao lideri kroz cilj. Utakmica jeste bodovno nešto važnija, ali neće odlučiti prvaka, jer nakon toga ima još 16 kola i dosta je bodova u opticaju”, odbija trener Budućnosti i svaku pomisao da se pod Goricom igra derbi odluke.

Domaći su gotovo kompletni, nema samo Brazilca Stefana Almeide.

“Gledali smo Dečić u Turskoj, kao i oni nas, nema tu sad nekih tajni. Dečić je doveo provjerene i kvalitetne igrače, ima svojih kadrovskih problema i neće biti svi spremni da nastupe od prvog minuta. Međutim, imaće volju i želju za pobjedom, jer im to donosi prvo mjesto. Ko bude imao više motiva - biće uspješniji. Iskreno, bitna mi je samo moja ekipa, a ako bude na nivou kao što zna da bude, vjerujem u pozitivan rezultat”, poručio je Milinković, koji se osvrnuo na prelazni rok, posebno na dovođenje Miloša Raičkovića, Igora Ivanovića i Đorđa Despotovića…

“Doveli smo kvalitetne igrače, ne treba trošiti riječi o njihovim mogućnostima. Raičković je reprezentativac, Ivanović je za mene i dalje reprezentativac, jer ako bude igrao u dobroj formi, novi selektor će mu vjerovatno pružiti šansu, Despotović je igrač sa sjajnom karijerom, bio je reprezentativac Srbije… Novi igrači su se malo kasnije priključili i još nisu u pravoj formi, ali imaju kvalitet i iskustvo i siguran sam da će sva trojica imati minutažu protiv Dečića”.

Utakmica pod Goricom ima humanitarni karakter, jer će sav prihod od prodaje ulaznica (cijena dva eura) biti uplaćen za liječenje učenice devetog razreda Osnovne škole “Štampar Makarije” Anđeline Radovanović, koja je nedavno operisana u Beogradu i čija borba u vidu kontrola i stabilizacije zdravstvenog stanja tek predstoji.

Bonus video: