Stefan Savić nadomak deceniji u dresu "kolćonerosa"

Za automatski produžetak ugovora sa Atletikom, Stefanu Saviću potrebno da odigra 20 utakmica, koliko i jeste u ovoj sezoni, ali se ne računa vrijeme ispod 45 minuta na terenu. Za deceniju u Madridu potrebna mu tri nastupa sa najmanje poluvremenom na terenu

5464 pregleda 0 komentar(a)
Saviću klauzula u ugovoru smanjuje minute na terenu, iako igra u top formi, Foto: Reuters
Saviću klauzula u ugovoru smanjuje minute na terenu, iako igra u top formi, Foto: Reuters

Atletiko Madrid je na mukama, Stefan Savić u procjepu zbog sitnim slovima upisane klauzule da mora odigrati 20 utakmica - najmanje poluvrijeme, da bi mu se automatski produžio ugovor.

Crnogorski štoper značajan je igrač, ali Atletiko želi da ide na smanjenje plate kao u slučaju još jednog veterana, Kokea, ali i Marija Hermosa...

Saviću trebaju još tri nastupa sa najmanje 45 minuta za austomatski novi ugovor, jer ne računaju se ulasci a podatak da je u jednom startnom nastupu dobio crveni karton prije poluvremena, ne raćuna mu se kao odigrana utakmica.

Juče je Savić u pobjedi nad Las Palmasom (5:0), bio prema španskoj Marci najbolje ocijenjeni defanzivac i bio mu je to 20. nastup, ali tri se ne računaju zbog manje minuta na terenu. A statistika je neumoljiva - šest od 12 utakmica u kojima Jan Oblak nije primio gol u sezoni, odbranom je komandovao upravo Savić.

No, zbog klauzule očekuje se da neće biti strarter protiv Intera u Ligi šampiona.

Ipak, analiza Marke je jasna - Savić će produžiti ugovor automatski jer Atletiku treba, a on igra u sjajnoj formi u posljednje vrijeme. Atetiko je prošao i u Kupu kralja, što mu daje dodatni prostor.

Tako da će Savić najvjrovatnije u dresu "kolćonerosa" odigrati cijelu deceniju.

Bonus video: