Derbi ispunio očekivanja: Budućnost vodila 2:0, debitant Matić donio bod Dečiću

Srpski napadač s dva gola sačuvao Tuzane poraza pod Goricom - 2:2

41386 pregleda 35 reakcija 35 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 18.02.2024. 20:36h

Prvo kolo u nastavku crnogorskog šampionata obećava veliku šampionsku trku Budućnosti i Dečića.

Nakon podgoričkih 2:2 stvari su iste kao što su bile prije pauze sredinom decembra prošle godine - tim Mladena Milinkovića ima dva boda više na prvom mjestu od u ovom momentu jedinog izazivača u Meridianbet Prvoj fudbalskoj ligi.

Nije bilo mnogo šansi u duelu pod Goricom, ali uzbuđenja se podrazumijevaju kada igraju Budućnost i Dečić - ako ih nema puno na terenu, onda ih nikada nije nedostajalo oko njega i na tribinama.

Prvi je u derbiju zaprijetio Dečić sa dva udarca u razmaku od samo nekoliko desetina sekundi kada je iz daljine probao Abdulsamed Abdulahi. Pokušao je i Draško Božović, nakon čega je golman Dečića Igor Nikić zaustavio neugodan šut Ivana Bojovića na prvu stativu.

Stvari su se nakon nervoznog početka, mnogo grubih duela i prekida, s nule pomjerile u 27. minutu.

Akcija Budućnosti je počela na tridesetak metara od gola Đorđija Pavličića, krenula je tako što je Bojović loptu možda i primio rukom, a Milan Vukotić sjajno reagovao u kaznenom prostoru na pas Ognjena Gaševića i donio prednost aktuelnom prvaku.

Tek nakon toga je porasla tenzija na terenu i ona kao da je više prijala Podgoričanima koji su u drugom minutu sudijske nadoknade povisili prednost.

I viđen je najljepši momenat derbija - pogodak novajlije Đorđa Despotovića koji je primio loptu na dvadesetak metara od gola, defanzivci Dečića su mu lako dozvolili da se okrene, i lansirao projektil u mrežu Nikića...

Izgledalo je da Dečić teško može da izbjegne prvi poraz ove sezone od Budućnosti, ali jedan detalj je okrenuo sve - ulazak srpskog napadača Bojana Matića koji je na debiju u dresu Tuzana kročio na teren u 56. minutu.

Nekadašnji član Partizana je uradio dovoljno da njegov tim izbjegne poraz i ode na minus pet - prvo je u 70. pogodio glavom na centaršut Džonatana Drešaja, a pet minuta kasnije na isti način proslijedio loptu pored stative poslije kornera koji je izveo Draško Božović.

Nakon izjednačenja, koje su slavili simpatizeri gostiju na dijelu zapadne tribine, uslijedile su i čarke sa navijačima domaćih.

Brzo su se, srećom, okončale, a na terenu se do kraja nije mnogo toga promijenilo, pa Dečić u Tuzi nosi slađi dio remija...

Derbi je uživo gledao i novi crnogorski selektor Robert Prosinečki u društvu predsjednika Fudbalskog saveza Dejana Savićevića.

MORNAR PREUZEO TREĆE MJESTO

Mornar je pobijedio Sutjesku drugi put ove sezone Sutjesku (1:0) i preuzeo treće mjesto na tabeli.

Barani su preskočili Nikšićane, ali i Jezero, koje je juče izgubilo od Arsenala u Tivtu (3:1).

Sutjeska ni u trećem meču ove sezone nije mogla do trijumfa u duelu sa Mornarom, a danas je doživjela drugi poraz.

Duel na "Topolici" je odlučen u 61. minutu.

Marko Ćetković je sa lijeve strane centrirao, fudbaleri Sutjeske loše reagovali, pa je Kris Marlon Ondong-Emba zatresao mrežu.

Domaćin je u prvom poluvremenu imao šanse preko Škrijelja i Ondong-Embe, dok je na drugoj strani Grivić pokušao iz slobodnog udarca kada je siguran bio Popović.

Ni u nastavku nije bilo puno uzbuđenja, pa je Mornaru za tri boda bila dovoljna jedna šansa.

Sutjeska je meč završila sa igračem manje, jer je crveni karton dobio Simić

REZULTATI

Budućnost - Dečić AdmiralBet 2:2

Milan Vukotić 27, Đorđe Despotović 45+2 - Bojan Matić 70, 75.

Mornar - Sutjeska Meridianbet 1:0

Kris Marlon Ondong-Emba 61.

Subota

Arsenal - Jezero 3:1

Jedinstvo Franca - Rudar 1:0

Petrovac - Mladost Lob.Bet 3:2

Standings provided by Sofascore

Bonus video: