Hojlund se ne zaustavlja, Junajted ekspresno stigao do 2:0, pa strahovao, ali savladao Luton

Luton - Mančester junajted 1:2

8993 pregleda 1 komentar(a)
Fudbaleri Mančestera proslavljaju pogodak, Foto: Reuters
Fudbaleri Mančestera proslavljaju pogodak, Foto: Reuters

Poslije sedam minuta su vodili 2:0, pitanje pobjednika mogli i ranije da riješe, jer su propustili mnogo prilika, ali su na kraju, ipak, upisali pobjedu - fudbaleri Mančester junajteda savladali su danas, u 25. kolu Premijer lige, u gostima Luton (2:1) i došli na pet bodova od mjesta koje vodi u Ligu šampiona.

Već poslije 37 sekundi "đavoli" su zatresli mrežu Kaminskog - Kazemiro je poslao loptu što dalje od gola Junajteda, a Bel, u želji da je vrati Kaminskom, pronašao Hojlunda, koji je nastavio golgetersku seriju.

Sa 21 godinom i 14 dana Hojlund je postao najmlađi fudbaler, koji je na šest utakmica zaredom u Premijer ligi postigao gol.

Odmah poslije gola Hojlunda šansu je imao Rašford, ali je odbranio Kaminski, da bi u sedmom minutu već bilo 2:0. Garnaćo je sa ivice šesnaesterca šutirao, a loptu u mrežu grudima skrenuo Hojlund.

Očekivalo se tada da Junajted mirno odradi posao, još jednu šansu je imao Rašford, ali su se domaći probudili i brzo smanjili. Čong je u 14. minutu šutirao, ali je bio blokiran, pa je lopta došla do Morisa, koji je sproveo u mrežu.

Moris je u prvom poluvremenu mogao do još jednog gola, ali je nakon njegovog šuta lopta otišla pored gola, a dobru priliku nije iskoristio ni Dauti, u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Mogli su fudbaleri Junajteda ranije da riješe meč, ali u drugom poluvremenu šanse nisu koristili Rašford, Fernandeš i Garnaćo. Portugalac i Argentinac su sami izlazili ispred Kaminskog, ali nisu uspjeli da pronađu put do mreže.

Na sreću Junajteda, ni fudbaleri Lutona nisu uspjeli da dođu do još jednog pogotka. Najbolju šansu je u 94. minutu propustio Barkli - nakon kornera je glavom šutirao i pogodio prečku.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: