Milinković: Da je više ovakvih utakmica; Peković: Matić je zbog ovoga došao

Remi u derbiju između Budućnosti i Dečića

7623 pregleda 7 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Remi u derbiju - nije bilo pobjednika u Budućnosti i Dečića, dvije najbolje ekipe u crnogorskom prvenstvu.

Završeno je 2:0, nakon što su "plavi" na poluvremenu vodili 2:0 (golovi Milana Vukotića i Đorđa Despotovića), a Tuzani reagovali u drugom kada je ušao Bojan Matić i s dva pogotka postavio konačan rezultat.

"Bila je vrlo dobra utakmica, da je više ovakvih u prvenstvu mnogo bolje bismo prolazili u Evropi. Odigrali smo dosta dobro prvo poluvrijeme i vrlo loših 25-30 minuta u drugom, pred kraj smo pokušali da napadnemo, ali bilo je kasno", rekao je Mladen Milinković, trener Budućnosti.

"Slađi bod je pripao Dečiću. Nije dobro kad u prvom kolu ne pobijedite kod kuće, posebno protiv direktnog konkurenta. Ali, ako budemo ovako igrali 90 minuta, ne bi trebalo da imamo problema na kraju šampionske trke. To sam rekao i igračima", dodao je Milinković.

Njegov kolega Milorad Peković vjeruje da je remi pravedan.

"Prva utakmica poslije priprema je uvijek teška i treba vremena da se uhvati pravi ritam. Naivno smo primili golove i ušli u nervozu, a u drugom poluvremenu su se igrali podigli i mislim da je remi realan ishod", istakao je bivši crnogorski reprezentativac.

Matić je odmah pokazao da je pojačanje.

"Matić je zato došao. Ne bih istakao samo njega, cijela ekipa se dosta podigla, a bilo je veoma teško igrati protiv Budućnosti u ovom ambijentu. To govori o našem kvalitetu i karakteru", zaključio je Peković.

Bonus video: