Roj Hodžson napustio Kristal Palas, Glazner novi menadžer

Kristal Palas se nalazi na 16. mjestu na tabeli sa 24 boda

7780 pregleda 1 komentar(a)
Roj Hodžson, Foto: Reuters
Roj Hodžson, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.02.2024. 19:51h

Fudbaleri Kristal Palasa večeras (21) gostuju Evertonu u 25. kolu Premijer lige, a nekoliko sati prije utakmice iz ovog kluba je saopšteno da je menadžer, Roj Hodžson, podnio ostavku, a da će njegov nasljednik biti Oliver Glazner.

Hodžson se u klub vratio u martu 2023. godine kada je naslijedio Patrika Vijeru. Vodio je Palas od 2017. do 2021. godine i na klupi u Premijer ligi sjedio 200 puta.

"Ovaj klub je poseban, mnogo mi znači i odigrao je posebnu ulogu u mom životu. Uživao sam ovdje, jer sam imao priliku da radim sa sjajnim fudbalerima i osobljem. Međutim, u ovom trenutku bi bilo mudro da se povučem. Zahvaljujem se čelnicima kluba i igračima - bilo je zadovoljstvo raditi sa njima. Siguran sam i da će navijači nastaviti da bodre ekipu. Uvjeren sam da će se sezona dobro završiti - želim timu mnogo uspjeha u danima koji dolaze", rekao je Hodžson.

Nakon 24 utakmice Kristal Palas se nalazi na 16. mjestu sa 24 boda, pet više od Evertona koji je u zoni ispadanja.

U karijeri je vodio još Halmštad, Bristol siti, Malme, Inter, Blekburn, Grashopers, Udineze, Fulam, Liverpul, bio je selektor Engleske...

A Glazner je u karijeri vodio Lask, Volfsburg i Ajntraht, sa kojim je prije dvije godine osvojio Ligu Evrope. Sa Palasom je potpisao ugovor do 2026. godine.

"Radujem se radu sa talentovanim timom, susretu sa navijačima kluba i doživljaju atmosfere Selhurst Parka o kojoj sam toliko slušao. Bilo mi je zadovoljstvo sresti se sa predsjednikom Stivom Perišem i sportskim direktorom Dagijem Fridmanom, i radujem se što ću raditi sa njima kako bismo postigli naše ciljeve", rekao je Glazner.

On će u subotu debitovati na klupi Kirstal Palasa.

"Drago mi je što mogu da poželim dobrodošlicu Oliveru u klub. Vjerujemo da je on pravi menadžer koji će odvesti klub naprijed u ovoj ključnoj fazi. Gdje god se Oliver duže zadržao, uspjeh je uslijedio. Vjerujemo da su njegova ambicija, kao i njegov uzbudljiv i napadački pristup savršeni za izvlačenje maksimuma iz našeg talentovanog mladog tima u nastavku ove sezone Premijer lige i dalje", rekao je Periš.

Bonus video: