Ko će naslijediti Tuhela? U opticaju Solskjer, Alonso, Zidan...

Bajern je u krizi, a uprava u potrazi za novim trenerom

8525 pregleda 2 komentar(a)
Tomas Tuhel, Foto: Reuters
Tomas Tuhel, Foto: Reuters

Aktuelni šampion Njemačke, Bajern Minhen je u velikoj krizi - vezao je tri poraza u svim takmičenjima, u Bundesligi ima osam bodova manje od lidera, Leverkuzena, pa postoje realne šanse da prvi put nakon 12 godina sezonu završi bez trofeja.

Nakon poraza upravo od Leverkuzena u domaćem prvenstvu (3:0), Bavarci su izgubili od Lacija (1:0) u prvom meču osmine finala Lige šampiona, a onda su u nedjelju, nakon preokreta, izgubili u gostima od Bohuma (3:2). Alarm za uzbunu odavno zvoni, a evropski gigant dugo nije bio u ovakvoj krizi.

I pored toga trener, Tomas Tuhel, će najvjerovatnije do kraja sezone ostati u klubu. Čelnici Bajerna su u ovom trenutku najbliži odluci da Tuhela zadrže do kraja sezone, a onda pokušaju da sporazumno raskinu ugovor, budući da je njemački trener, po dolasku u klub, potpisao ugovor do ljeta 2025. godine.

U slučaju da Tuhel dobije otkaz tokom ove sezone kao privremeno rješenje na klupi bavarskog giganta spominje se Ole-Gunar Solskjer. Sportski direktor Bajerna, Kristof Frojnd, odlično poznaje Solskjera, koji je bez posla od 2021. godine, kada je dobio otkaz u Mančester junajtedu.

Norvežanin je na "Old Trafrodu" proveo tri sezone, a 2021. godine je osvojio drugo mjesto u Premijer ligi, dok je u finalu Lige Evrope ekipa izgubila od Viljareala.

Solskjer je dakle kandidat za privremenog trenera, a u opticaju za dugoročnu saradnju je nekoliko imena. Kao favorit za klupu Bajerna spominje se Ćabi Alonso, koji ove sezone sa Leverkuzenom radi sjajan posao.

Alonso je trenutno u centru pažnje evropske javnosti, a kandidat je i za klupu Liverpula, budući da Jirgen Klop na kraju sezone napušta "redse".

Osim Alonsa, kao potencijalni kandidat za trenera Bajerna spominje se i Zinedin Zidan. Legendarni francuski fudbaler je bez posla od 2021. godine, kada je po drugi put otišao iz Reala. Sa Madriđanima je tri puta osvojio Ligu šampiona, po dva puta La Ligu, Superkup Španije i Evrope i Svjetsko klupsko prvenstvo.

U opticaju je i Antonio Konte. Italijan je bez posla od marta prošle godine kada je napustio Totenhem i navodno je zainteresovan za ovaj izazov. Konte dobro poznaje i neke igrače Bajerna budući da je u Sparsima trenirao Erika Dajera i Harija Kejna. Sa Interom i Juventusom je osvajao Seriju A, a sa Čelsijem Premijer ligu.

I, na kraju, posljednji kandidat za klupu Bajerna je Sebastijan Henes, koji ove sezone sa Štutgartom radi sjajan posao. Štutgart se nalazi na trećem mjestu, iza Leverkuzena i Bajerna, a ispred Borusije Dortmund i Lajpciga.

Bonus video: