Klop: Žotin oporavak će trajati mjesecima, Alison neće igrati dogledno vrijeme

"Nije sjajno, definitivno nije. Želio bih da kažemo da nema problema, ali očigledno ih imamo"

3332 pregleda 1 komentar(a)
Klop, Foto: Liverpool FC (X)
Klop, Foto: Liverpool FC (X)

Trener Liverpula Jirgen Klop rekao je danas da će fudbaler njegove ekipe Diogo Žota mjesecima odsustvovati sa terena zbog povrede koljena zadobijene na utakmici protiv Brentforda.

Žota je na nosilima iznijet sa terena prije završetka prvog poluvremena subotnje utakmice, nakon što je igrač Brentforda Kristijan Norgard pao na njega.

"Za Žotu, trajaće mjesecima", rekao je Klop, a prenio je BBC.

Portugalski mediji prenijeli su da će Žota odsustvovati oko dva mjeseca, ali da se njegov povratak očekuje u završnici sezone, prije Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

"Još jedna prepreka. Boriću se kako bih se što prije vratio", naveo je Žota, koji je ove sezone u 28 utakmica postigao 14 golova.

U utakmici protiv Brentforda povrijedio se i Kertis Džons, a Darvin Nunjes je zamijenjen u poluvremenu iz predostrožnosti.

Taj duel propustio je golman Alison Beker pošto je dan ranije imao problema na treningu.

Klop od ranije zbog povreda ne može da računa na Trenta Aleksandera-Arnolda, Dominika Soboslaija i Tijaga Alkantaru.

"Nije sjajno, definitivno nije. Želio bih da kažemo da nema problema, ali očigledno ih imamo. Alison zbog povrede mišića nije na raspolaganju i biće odsustan dogledno vrijeme, a za ostale idemo od dana do dana zbog povreda mišića. Trent i Dominik se vraćaju, ali još nisu sa ekipom na treninzima", naveo je Klop.

Liverpul u srijedu od 20.30 dočekuje Luton u Premijer ligi.

Liverpul je prvi na tabeli sa 57 bodova, dva boda više od drugoplasiranog Arsenala i četiri boda više i utakmicom više od trećeplasiranog Mančester sitija.

Bonus video: