Godin se vratio iz penzije, igraće regionalnu ligu u Urugvaju

Nekadašnji kapiten Urugvaja i Atletiko Madrida vratio se na nagovor svog prijatalje Gonsala Ćori Kastra - bivšeg napadača Majorke, Sosijedada, Malage...

2346 pregleda 0 komentar(a)
Foto: PORONGOS (X)
Foto: PORONGOS (X)

Posljednjeg dana jula 2023. saopštio je da završava igračku karijeru, a bez fudbala je izdržao nešto više od pola godine.

Dijego Godin se vratio iz penzije i potpisao ugovor sa ekipom Porongos, koja nastupa u jednoj od mnogih regionalnih liga Urugvaja.

Kako prenose urugvajski mediji nekadašnji kapiten te zemlje i Atletiko Madrida vratio se na nagovor svog prijatelja Gonsala Ćori Kastra - bivši napadač Majorke, Sosijedada i Malage takođe je prekinuo penziju i zajedno će sa Godinom braniti boje Porongosa.

Godin je kroz karijeru odigrao 627 profesionalnih utakmica, postigao je 38 golova i osvojio 10 titula.

Njegov gol na "Nou Kampu" 2014. donio je Atletiku šampionski pehar u Španiji, a sa "kolćonerosima" je osvojio i dvije Lige Evrope, dva Superkupa Evrope, Kup kralja, Superkup Španije, dok je i dva puta stizao do finala Lige šampiona.

Za reprezentaciju Urugvaja je odigrao 161 utakmicu, osvojio je Kopa Ameriku 2011, a godinu ranije sa svojom zemljom je stigao i do polufinala Svjetskog prvenstva.

Bonus video: