Zenga se oprostio od Bremea: I kao uvijek i gore ćeš izvoditi penale - jedan desnom, drugi lijevom nogom

"Otišao si prerano, prijatelju, nisi to trebao da nam uradiš. Međutim, znam da nas i odozgo čuvaš", napisao je Bremeov nekadašnji saigrač iz Intera

6388 pregleda 1 komentar(a)
Breme u dresu Njemačke, Foto: Reuters
Breme u dresu Njemačke, Foto: Reuters

Legenda, igrač za velike utakmice, heroj finala Mundijala 1990, jedan od trojice Njemaca u koje je bio zaljubljen plavo-crni dio Milana...

Čuveni Andreas Breme od danas nije sa nama - preminuo je iznenada u 63. godini.

Mnoge fudbalske legende oprostile su od čovjeka koji je 1990. u finalu Svjetskog prvenstva golom sa penala srušio Maradoninu Argentinu i Njemačku popeo na vrh planete - među njima je i Valter Zenga, Bremeov saigrač iz Intera.

"Otišao si prerano, prijatelju, nisi to trebao da nam uradiš. Međutim, znam da nas i odozgo čuvaš - i kao uvijek stajaćeš i tamo i izvoditi penale, jedan desnom, drugi lijevom nogom", napisao je Zenga, a prenosi njemački "Kiker".

Nekadašnji golman Intera podsjetio je tako da je Breme bio specijalista za izvođenje penala podjednako dobro i jednom i drugom nogom, baš kao što je bio i odličan bek na kojoj god strani terena da se nalazio.

Breme je zajedno sa Lotarom Mateusom i Jirgenom Klinsmanom činio trio Njemaca u Interu.

Breme i Mateus vodili su "nerazure" do "skudeta" 1989, dok su zajedno sa Klinsmanom stigli do pehara u Kupu Uefa dvije godine kasnije.

Bonus video: