Fudbalerke spremne za maksimum u najvećoj utakmici

Crnogorske fudbalerke odigraće najveću utakmici u istoriji ženske reprezentacije, u petak od 14 časova pod Goricom - u prvom meču baraža za B Ligu nacija, gostovaće Sjeverna Irska

2693 pregleda 0 komentar(a)
Pobjeda nad Kiprom dala je priliku za prolaz u evropski gornji rang, Foto: Fscg.me
Pobjeda nad Kiprom dala je priliku za prolaz u evropski gornji rang, Foto: Fscg.me

Crnogorske fudbalerke odigraće najveću utakmici u istoriji ženske reprezentacije, u petak od 14 časova pod Goricom - u prvom meču baraža za B Ligu nacija, gostovaće Sjeverna Irska.

Revanš jee četiri dana kasnije od 19 sati na "Vindzor stadionu" u Belfastu.

"Pred nama je jedna od najvažnijih utakmica u istoriji naše reprezentacije. Mislim da će biti veoma teško, ali sam sigurna da će djevojke dati sve od sebe i da ćemo uraditi sve da ostvarimo najbolji mogući rezultat. Igramo kod kuće, znamo koliko nam je ovaj meč važan. Obećavam da ćemo dati maksimum, kao i uvijek, da ćemo igrati kao jedna i pokušati da predstavimo Crnu Goru u najboljem mogućem svjetlu", kazala je Darija Đukić, koja igra u veznom redu.

Naša reprezentacija je u posljednja dva takmičarska ciklusa - kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i C Ligi nacija, upisala sedam pobjeda. Takvi rezultati su potvrda koliko je ženski fudbal napredovao posljednjih godina.

"Zasluženo smo u baražu, iza nas je mnogo godina rada i truda, jako sam srećna što smo tu gdje smo. Uvijek sam vjerovala da ćemo doći do nivoa da igramo ovako važne i lijepe utakmice, da ćemo pobjeđivati, a to je bio i motiv koji nas je držao zajedno sve ove godine", dodala je fudbalerka Crvene zvezde Đukić.

Ekipa selektora Mirka Marića je utakmice za plasman u viši rang izborila osvajanjem drugog mjesta u grupi C3 Lige nacija, dok je Sjeverna Irska bila treća u grupi 1 Lige B.

Maša Tomašević je sa nepunih 16 godina debitovala u seniorskoj selekciji, upisala je četiri nastupa tokom C Lige nacija, a u konkurenciji je za mečeve protiv Sjeverne Irske.

"Nadala sam se, ali nisam očekivala da ću biti ovdje na početku karijere. Ponosna sam što sam u uopšte u konkurenciji za tim, a nadam se i da ću dobiti šansu. To je, međutim, manje važno, najvažnije da se držimo zajedno i da pokušamo da izborimo plasman u viši rang", kaže 16-godišnja napadačica Budućnosti.

Bonus video: