Vukićević: Interesovao nas je samo rezultat

"Nismo igrali za utisak u Pljevljima, bili smo mudri i strpljivi. Mnogo nam je pomogao rani gol Vlahovića", kaže trener Podgoričana
110 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Vukićević, Foto: Savo Prelević
Dejan Vukićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.08.2017. 09:44h

Mladost je po mnogima prvi favorit za titulu u Crnoj Gori, a snagu je pokazala već u prvom kolu pobjedom protiv Rudara u Pljevljima.

Gol Nedjeljka Vlahovića, bivšeg kapitena Rudara, bio je dovoljan da podgorički tim trijumfalno otvori sezonu punu očekivanja na domaćoj sceni.

"Upisali smo veoma važan trijumf na terenu gdje će ostali teško dolaziti do bodova. Prezadovoljan sam početkom sezone, prošli smo komplikovano gostovanje", rekao je trener Mladosti Dejan Vukićević.

Mladost nije igrala za utisak pod Golubinjom - željela je po svaku cijenu pobjedu.

"Prve utakmice su uvijek nepoznanica. Rudar je bio veoma motivisan, ima mnogo novih igrača koji su htjeli da se dokažu znajući kako je teška sezona iza kluba. Znali smo od starta kako treba da igramo, bili smo mudri i strpljivi, a i mnogo nam je pomogao rani pogodak Vlahovića", dodao je Vukićević.

"Nismo igrali za utisak, već na rezultat. Start je sezone, teško da je ijedna ekipa u zadovoljavajućoj formi, ali ja sam veoma srećan kako se moj tim ponašao na premijeri. Ovi bodovi znače puno, jer je zgusnut raspored, odigraćemo veliki broj mečeva u avgustu".

Mladost ne bježi od uloge jednog od glavnih konkurenata za trofeje.

"Aposlutno smo svjesni kvaliteta koji posjedujemo, ekipa je i sklopljena da se bori za trofeje. Da li ćemo do njih doći? To ne može niko da predvidi, niti obeća. Ali, znam da imamo kvalitet da budemo ozbiljni konkurenti", jasan je trener Mladosti.

Kvalitet nije sporan, ali Mladost ima hendikep.

"Neki konkurenti za trofeje imaju definitivno veću tradiciju nego Mladost. Samim tim i mnogo su bolji domaćini. Pritisak koji stvore Sutjeska u Nikšiću ili Budućnost pod Goricom, mislim naravno pritisak u pozitivnom smislu, mi ne možemo. Velika je razlika gostovati Mladosti na Starom aerodromu ili Sutjesci u Nikšiću. Nas uglavnom prate ljubitelji fudbala, narod koji voli da dođe da vidi dobru utakmicu. Tako da smo tu u nekom hendikepu i nadam se da ćemo ga prevazići", rekao je Vukićević.

Ove sezone liga broji 10 klubova. Maltene svaki meč će odlučivati o tituli, plasmanu u Evropu ili opstanku.

"Drago mi je što je tako. Bitno je da se misli na prvu narednu utakmicu, a sada će svaka biti neka vrsta derbija. Pet ili šest ekipa se izdvaja po ambicijama, neke su se pojačale, neke čeka borba za opstanak... U svakom slučaju, biće zanimljivo i veoma teško".

"Sezona je dugačka, trebaće nam svaki igrač u rotaciji. Zadovoljan sam kako se ekipa ponaša na treninzima, svi znaju da će dočekati šansu. Ima i povreda i biće ih tokom sezone, tako da nam je svaki fudbaler neophodan kao prava alternativa", zaključio je Vukićević.

Bonus video: