Real - Junajted za sve ukuse

Kristijano Ronaldo u timu Reala, iako je najavljivano da neće doputovati u Makedoniju
56 pregleda 0 komentar(a)
Real Madrid Superkup Evrope, Foto: Reuters
Real Madrid Superkup Evrope, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.08.2017. 10:19h

Zinedin Zidan i Žoze Murinjo će se sastati prvi put u zvaničnim mečevima, a Real Madrid i Mančester junajted imaju obavezu da urade sve da region bivše Jugoslavije zapamti sudar velikana.

Evropski giganti sastaće se večeras od 20.45 na "Telekom areni" u Skoplju u Superkupu Evrope koji tradicionalno igraju aktuelni osvajač Lige šampiona i Lige Evrope.

Makedonija je dočekala Kristijana Ronalda, iako je mjesecima unazad bilo najavljivano da neće igrati u ovom meču zbog produženog odmora.

Zidan ga je, međutim, uvrstio u tim, pitanje je samo da li će igrati od prvog minuta ili će dobiti šansu u drugom poluvremenu.

"Ronaldo je tu sa nama, to je najvažnije. Da li će igrati? Vidjećemo", ostao je zagonetan francuski stručnjak.

Real i Junajted su se posljednji put u evropskim takmičenjima sastali u sezoni 2012/13, i to u osmini finala Lige šampiona kada su bolji bili "merengesi". Trener Reala je tada bio upravo Murinjo.

Španski klub je Superkup osvajao tri puta (2002, 2014. i 2016. godine), dva puta je gubio (1998. i 2000), dok Junajted ima trofej (1991) iz tri pokušaja.

"Evidentna je razlika između osvajača Lige šampiona i Lige Evrope, a mi sada želimo da vidimo gdje smo u odnosu na Real. Trenirali smo dobro, odradili pripreme kako smo željeli i to je najvažnije", kazao je Murinjo.

Portugalac je upitan da prokomentariše status Gareta Bejla u Realu, jer navodno nije zadovoljan.

"Bejl je veliki igrač, ali je igrač Reala. Ako bude riješio da napusti Madrid, ja ću uraditi sve da dođe kod nas. Ali, sigurno nisam jedini trener koji bi volio da ga ima", naglasio je Specijalni.

Bonus video: