Odložen nastavak prvenstva u UK FSCG Centar zbog nedostatka sanitetskih vozila

Inspekcijski organi traže da na svakom meču bude sanitetsko vozilo (50-60 utakmica tokom vikenda), što je nemoguće ispoštovati, navode iz Udruženja klubova nekadašnje Srednje regije

6751 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Početak drugog dijela sezone Udruženja klubova FSCG Centar, odložen je dok sa problemom ne upoznaju nadležni organi Fudbalskog saveza Crne Gore, Ministarstva za sport i Ministarstva zdravlja, kao i premijer Crne Gore, saopšteno je iz tog udruženja.

O čemu se radi?

"Na hitno sazvanom sastanku predstavnika klubova seniorske lige UK FSCG Centar, kojem je prisustvovalo deset predstavnika od ukupno 12 klubova donijeto je nekoliko zaključaka" navodi se u saopštenju.

"Pred sami početak lige, planiranim za 24. februar, klubovi su se susreli sa nerješivim problemom. Naime, po prijavama NN lica inspekcijski organi zaduženi za kontrolu u oblasti sporta, zdravlja i sanitarnih propisa dobili su dopise u kojima se izričito traži obavezno prisustvo sanitetskog vozila tokom odigravanja svih utakmica i organizacije svih takmičenja na nivou UK FSCG Centar, od najmlađih učesnika Đetić lige do Regionalne seniorske lige. Kako, na nivou naše regije funkcioniše 36 klubova sa selekcijama djece od osam godina do seniorskog uzrasta i svi se takmiče u ligama koje organizuje UK FSCG Centar, to se tokom vikenda organizuje minimum 50-60 utakmica. To znači, da bi za obezbjeđivanje tolikog broja utakmica bilo potrebno bar 25-30 sanitetskih vozila. Kako je ukupan broj takvih vozila na teritoriji naše regije (Podgorica, Nikšić, Danilovgrad, Tuzi, Zeta, Kolašin) oko 10-12, za potrebe svih građana, to je nemoguće ispoštovati traženi zakonski propis", navodi se.

Odlučeno je da se nastavak lige odloži do daljnjeg.

"Zbog toga su klubovi donijeli odluku da se početak lige odloži i da se sa problemom upoznaju nadležni organi FSCG, Ministarstva za sport i Ministarstva zdravlja, kao i premijer Crne Gore. Ukoliko se ne nađe rješenje u vidu odluke, ukaza, uredbe ili slično od strane nadležnih organa dok se ne izvrše izmjene i dopune postojećeg Zakona o sportu ili država ne obezbijedi i finansira dežurtsva sanitetskih vozila sa stručnim osobljem, plašimo se da će sport u Crnoj Gori koji okuplja veliki broj djece i omladine stati", kaže se u saopštenju.

Bonus video: