Veliki izazov za crnogorske dame, Marić: Zadovoljstvo je što smo u situaciji da igramo ovakve mečeve

Naše fudbalerke igraju protiv Sjeverne Irske u baražu za plsman u UEFA B Ligu nacija. Prva utakmica u petak pod Goricom (14 sati)

4301 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore u petak od 14 sati igra prvi meč baraža za plasman u UEFA B Ligu nacija.

Izabranice Mirka Marića pod Goricom će dočekati Sjevernu Irsku, nakon što su do borbe za plasman stigle kroz grupu C, gdje su bile ispred Kipra i Farskih Ostrva, te iza Azerbejdžana.

"Zadovoljstvo nam je što smo došli u situaciju da igramo ovakve utakmice. Vi novinari volite da kažete da su to najbitniji mečevi. Mislim da je pritisak mnogo veći na protivnika. Djevojkama sam rekao da nemamo pritisak, ali to ne smije da se pretvori u nonšalantnost, u smislu da nije bitno šta ćemo uraditi. Naprotiv, treba da pružimo maksimum, jer svi od nas to očekuju. Za koliko će biti dovoljno vidijećemo", rekao je Marić na konferenciji za medije.

Sjeverna Irska je jak protivnik.

"Ozbiljna je reprezentacija, gledali smo je i analizirali. Mi smo u specifičnom momentu, jer niko nije u procesu igranja prvenstva - osim Slađane Bulatović, Armise Kuč, Medine Dešić i Jelena Karličić. Sve ostale su došle na okupljanje poslije 10-15 dana priprema. Daleko od toga da tražimo alibi, ali da nam je ovaj baraž došao ranije bilo bi bolje. Imali smo tri treninga, tako da ni sami ne znamo u kakvom smo fizičkom momentu, a protivnik je u tim parametrima dominantan", kazao je Marić i dodao:

"Svaki rezultat koji postignemo, ako ne prođe kroz medije, nije dobro zapažen. Mi smo ovo zaslužili, djevojke posebno. Svjesne su utakmice, dugo su ovo čekale. Nekad je pritisak znao da nas spotakne, ali mislim da smo sada iskusniji. Sjetite se Bosne i Hercegovine i Malte - nismo uspjeli to mentalno da iznesemo. Siguran sam da toga sada neće biti. Možemo da se nadamo dobrom rezultatu", poručio je Marić.

Revanš je u ponedjeljak u Belfastu.

Bonus video: