Veliki uspjeh Dinama, Jovetić sa Olimpijakosom osvojio Budimpeštu

Dinamo eliminisao favorita i igraće u osmini finala Lige konferencije

13745 pregleda 5 komentar(a)
Japanac je znao da proslavi gol za prolazak Dinama, Foto: REUTERS
Japanac je znao da proslavi gol za prolazak Dinama, Foto: REUTERS
Ažurirano: 22.02.2024. 23:04h

Dinamo Zagreb je remizirao sa Betisom na Maksimiru u 1/16 finala Lige konferencije (1:1) i to mu je bilo dovoljno za prolaz nakon što je prošlog četvrtka slavio u Sevilji 1:0.

Dinamo je primio gol iz akcije koja nije obećavala, činilo se da Rubial nema rješenja na gol-aut liniji, ali je ubacio u peterac, a ispred golmana se "stvorio" Bakambu i pogodio petom.

Ipak, Dinamo je našao snagu, ali je imao i umijeća da eliminiše favorita - japanski vezista Takuro Kaneko pogodio je za veliko slavlje na Maksimiru u 59. minutu.

Prošao je i Stevan Jovetić sa Olimpijakosom.

Grčki velikan je drugi put bio bolji od Ferencvaroša - ovog puta u Budimpešti takođe 1:0, a presudio je - baš kao i prije sedam dana - gol El Kabija iz penala u 45. minutu.

Jovetić je bio na terenu od 79. minuta, kada je zamijenio upravo strijelca jedinog pogotka.

U osmini finala uz Dinamo se plasirao i Servet, pobjedom na gostovanju Ludogorecu - 1:0.

U prvoj utakmici nije bilo golova, a dvomeč je riješio gol Timotija Konjata u šestom minutu.

Bode/Glimt i Ajaks odigrali su produžetke koje su "kopljanici" dobili golom Keneta Tejlora u 114. minutu, nakon 1:1 (prvi meč 2:2).

Belgijski Rojal Union je eliminisao Ajntraht (slavio je 2:1 u Njemačkoj), Molde je nadigrao Legiju u Varšavi (3:0, prvi meč 3:2), dok je Šturm bio bolji od Slovana u Bratislavi (1:0. nakon 4:1 u Gracu).

U osmini finala Lige konferencije odranije su kao pobjednici grupa Fenerbahče, Lil, PAOK, Fiorentina, Aston Vila, Klub Briž, Makabi Tel Aviv i Viktorija Plzenj.

Bonus video: