Herojska pobjeda Jankovića i Vešovića za istoriju Karabaga

Revanš mečevi 1/16 finala Lige Evrope

10344 pregleda 3 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS
Ažurirano: 22.02.2024. 23:01h

Milan, Benfika, Karabag i Frajburg su učesnici osmine finala Lige Evrope.

"Rosoneri" su izgubili u Renu sa 3:2, nakon 3:0 na "San Siru", a Benfika je odigrala bez golova u Tuluzu, gdje je branila trijumf od 2:1 sa "La Luža".

Produžeci su utakmicama Karabaga i Frajburga donijeli veliki uspjeh domaćim timovima, jer je ekipa naših Marka Jankovića i Marka Vešovića izdržala dodatnih pola sata, iako je od 57. minuta imala igrača manje (isključen Čafargulijev).

Tada je Braga krenula naprijed, imala prve opasne napade i golovima Fernadeša u 70. i Đala u 83. minutu izborila produžetke, nakon poraza kod kuće od 4:2.

Ipak, u produžetku su prvo domaći dali gol - Da Silva u 102. minutu, a nakon što je u 108. iz igre izašao Vešović penal za goste je realizovao Banza.

Onda - u drugom minutu nadoknade, penal-rulet je spriječio Akundzade, koji je u igru ušao baš umjesto Vešovića i pogodio za konačnih 2:3.

To je prvi plasman nekog azerbejdžanskog kluba u osminu finala Lige Evrope.

U utakmici Frajburg - Lans je domaći tim u posljednjem minutu izbjegao eliminaciju (2:2), a sačuvao ga je Roland Salai.

Nakon devet minuta produžetaka konačnih 3:2 postavio je Gregorič.

Marsej je prošao Šahtjor pobjedom na Velodromu (3:1, prvi meč 2:2), Galatasaraj je eliminisao poslije ubjedljivog poraza u Pragu od Sparte (4:1, prvi susret je dobio 3:2), a među 16 najboljih je i Sporting nakon remija sa Jang Bojsima (1:1).

Portugalski velikan je u prvoj utakmici pobijedio 4:2.

U osmini finala direktno su se plasirali kao pobjednici grupa - Bajer Leverkuzen, Liverpul, Brajton, Vest Hem, Rendžers, Atalanta i Slavija iz Praga.

Bonus video: