Bartomeu: Nije korektno, Uefa sve zna

"Nejmar je taj koji je odlučio da ide, ali način na koji je do transfera došlo nije korektan", rekao je Bartomeu
90 pregleda 2 komentar(a)
Nejmar, Foto: Reuters
Nejmar, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.08.2017. 15:52h

Prošli su dani slavlja zbog dolaska Nejmara, izgleda da je stigao period prepucavanja na relaciji Pariz-Barselona.

Iz Barse danima unazad nije bilo nikakvog komentara o odlasku Brazilca, sem što su objavili da je igrač tražio da ide...

Sada se oglasio prvi čovjek kluba Đosep Marija Bartomeu i ispozivao Pari Sen Žermen.

"Nejmar je taj koji je odlučio da ide, ali način na koji je do transfera došlo nije korektan", rekao je Bartomeu i dodao:

"Kontaktirali smo Uefu koja zna sve".

PSŽ je u petak platio otkupnu klauzulu od 222 miliona eura da bi doveo Nejmara, tako da su Barsi bile vezane ruke, nije postojao mehanizam kojim bi mogla da spriječi odlazak igrača ako on želi da ide.

Ipak, transfer je izazvao uglavnom negativne komentare, jer fudbalski svijet se čudi kako je Uefa u vremenu kada je na snazi finansijski fer-plej dozvolila nekom klubu da potroši toliko novca na pojačanje.

"Barsa je klub koji ima 118 godina istorije, koji broji preko 140 hiljada članova. Ovakve stvari nikada ne bi radila", kazao je Bartomeu.

Prvi je protiv transfera Nejmara glas digao menadžer Liverpula Jirgen Klop, potom je sumnju iskazao i direkto Rome Monći...

"U vremenu kada cjelokupno društvo slabo funkcioniše fudbal šalje lošu poruku ovakvim transferima", rekao je Monći.

I Antonio Konte vidi potencijalni problem.

"Ako PSŽ to može da priušti, zašto ne bi bio jači? To je u redu. Ali, poslije transfera poput Nejmarovog će tržište biti još više poremećeno. Sada ćemo biti prinuđeni da za prosječne igrače dajemo 40 ili 50 miliona. Možete onda da zamislite koliko će koštati vrhunski...", istakao je menadžer Čelsija.

Bonus video: