Budućnost u Pljevljima, Dečić u nedjelju čeka Petrovac

Za vikend mečevi 21. kola Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige

5824 pregleda 0 komentar(a)
Bodin Tomašević (Budućnost) na jesenjem meču protiv Rudara pod Goricom, Foto: FSCG
Bodin Tomašević (Budućnost) na jesenjem meču protiv Rudara pod Goricom, Foto: FSCG

Mečevi 21, drugog proljećnog kola Meridianbet 1. CFL igraju se ovog vikenda.

Budućnost, šampion i lider, ide na noge posljednjeplasiranom Rudaru. Meč u Pljevljima igra se u subotu u 14 sati.

Podgoričani su favoriti, ne samo zbog toga što su šest puta pobijedili Rudar na posljednjih sedam međusobnih duela, uz jedan remi, i ne samo zbog toga što se sastaju posljednjeplasirani i prvi na tabeli.

Način na koji su dva tima ušla u drugi dio sezone ide na ruku gostima - Budućnost se pojačala, sa jasnom namjerom da odbrani titulu, ima u svojim redovima i igrača koji će od juna biti član Juventusa (Vasilije Adžić), dok se Rudar jedva izborio da nastavi takmičenje, pritisnut finansijskim problemima.

Pljevljaci se bore za goli život, a koliko-toliko rasterećenje može da im bude i obećanje lokalne samouprave da će naći model da finansijski pomogne klubu. Fudbaleri Rudara mogu da se skoncentrišu - na teren, gdje kasne dva boda za pretposljednjim, ekipom Mladosti Lob.bet.

Još tri utakmice igraju se u subotu.

Mornar, koji se probio na treće mjesto i istakao jasnu kandidaturu za plasman u Evropu, gostuje na "DG areni", timu koji se bori za opstanak - Mladosti Lob.bet. I taj meč počinje u 14 časova.

Pola sata kasnije u Beranama igraju Jezero i Jedinstvo Franca, a subotnji program zatvara duel Sutjeske Meridianbet i Arsenala na stadionu kraj Bistrice (15 h).

Nikšićani, koji su pretrpjeli značajne promjene tokom polusezone, i u igračkom kadru i u stručnom štabu, loše su počeli drugi dio, porazom od Mornara u Baru u direktnom sudaru dva tima koji se bore za Evropu. Sjutra će imati priliku da se vrate pobjedama.

Arsenal je, s druge strane, mnogo bolje ušao u proljećni dio, dolazak nekoliko pojačanja odmah je "naplatio" domaćim trijumfom nad Jezerom - 3:1. Na klupi Arsenala sjedi nekadašnji trener Sutjeske, Milija Savović, što bi takođe moglo da bude od pomoći Tivćanima u sjutrašnjem duelu.

U nedjelju se igra samo jedna utakmica Dečić Admiral Bet će sačekati da vidi šta će uraditi Budućnosti, a onda protiv Petrovca igrati ili za povratak na vrh, ili za očuvanje minusa od dva boda.

Tuzani su ponovo domaćini na Kampu OFK Titograda, jer rekonstrukcija njihovog stadiona još nije završena. Igraće se po lošem terenu, lošem vremenu, u noćnom terminu, jer je početak utakmice zakazan za 17.30 sati.

Dečić je u prvom dijelu sezone eliminisao Petrovac iz Kupa, slavio je i u gostima u prvenstvu, ali je izgubio kod kuće, takođe na Kampu OFK Titograda, kada su Petrovčani slavili 2:1.

Prvoligaši će na teren ponovo u srijedu, kada je na programu vanredno 23. kolo, a sastaju se Jedinstvo Franca - Sutjeska Meridianbet, Mladost Lob.bet - Dečić Admiral Bet, Petrovac - Rudar, Mornar - Arsenal i Budućnost - Jezero.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: