Revanš sa Partizanom nam je dao samopuzdanje

"U revanšu protiv Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona smo stekli veliku dozu samopuzdanja. Vidjeli smo da možemo i da igramo sa ozbiljnim ekipama i da vrijedimo. Mislim da se to vidjelo i u nastupu protiv Iskre na startu", rekao je golman "plavih"
94 pregleda 0 komentar(a)
Milan Mijatović FK Budućnost, Foto: Savo Prelević
Milan Mijatović FK Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.08.2017. 15:16h

Budućnost je pobjedom otvorila crnogorsko prvenstvo u kojem, makar kako trenutno stoje stvari, nije favorit da odbrani titulu. Trofeji su, naravno, uvijek cilj pod Goricom, a trijumf protiv Iskre od 3:0 mogao bi da bude injekcija samopouzdanja za ekipu Dragana Kažića.

"U revanšu protiv Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona smo stekli veliku dozu samopuzdanja. Vidjeli smo da možemo i da igramo sa ozbiljnim ekipama i da vrijedimo. Mislim da se to vidjelo i u nastupu protiv Iskre na startu", rekao je golman "plavih" Milan Mijatović za Sportklub.

Mijatović je na startu sezone najbolja karika u ekipi Budućnosti. Protiv Partizana je bio najzaslužniji što Budućnost nije doživjela debakl u Beogradu, već je primila samo dva gola.

"Mogao sam da odbranim i taj penal Urošu Đurđeviću. Imao sam loptu na ruci. Ko zna šta bi se dogodilo da sam uspio, ali… U drugom poluvremenu meča u Beogradu je i riješen dvomeč protiv Partizana, a u revanšu smo pokazali da imamo kvalitet", istakao je Mijatović.

Ambicije Budućnosti su jasne i u ovoj sezoni:

"Slavili smo na startu prvenstva u kojem je cilj da odbranimo titulu. Uradićemo sve da sezonu završimo duplom krunom. To bi bio veliki uspjeh", dodao je Mijatović.

Bivši čuvar mreže Rudara, Bokelja, Dečića i iranskih Zob Ahana i Mes Kermana je sve ozbiljniji kandidat i da postane prvi golman crnogorske reprezentacije.

"Ispunio mi se san da nosim dres reprezentacije i srećan sam zbog toga. Sada je na meni da radim još jače i nametnem se selektoru Ljubiši Tumbakoviću kako bih opravdao ukazano povjerenje", kaže Mijatović.

Prokomentarisao je i naredne duele “hrabrhih sokola” u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo - 1. septembra je rival Kazahstan u gostima, a tri dana kasnije Crna Gora čeka Rumuniju pod Goricom.

"Da li možemo da se plasiramo na Mundijal? Kada smo savladali Dansku u Kopenhagenu možemo da uradimo sve. Ono što je dobro je da sudbinu držimo u svojim rukama. Vjerujemo svi u timu da ćemo igrati na Svjetskom prvenstvu. Neće biti lako, ali nećemo ni mijenjati taktiku. Svaka utakmica je za nas finale. Prvi naredni rival je Kazahstan, idemo redom", zaključio je 30-godišnji golman.

Bonus video: