Krah Budućnosti u Pljevljima - Rudar šokirao šampiona, Sutjeska i Arsenal 3. put remizirali, pobjede Mornara i Jedinstva

Dečić, koji u nedjelju od 17.30 dočekuje Petrovac, ima šansu da pobjedom preuzme prvo mjesto na tabeli

41601 pregleda 73 reakcija 50 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 24.02.2024. 23:10h

Veliko iznenađenje u 21. kolu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige - Rudar je u Pljevljima nadigrao i ubjedljivo savladao Budućnost (3:0).

Pljevljaci su iskoristili poraz Mladosti od Mornara (2:1) i ekipi iz Donje Gorice prepustili posljednje mjesto na tabeli.

S druge strane, Budućnost je prekinula niz od devet mečeva bez poraza u domaćem šampionatu. Ekipa Mladena Milinkovića je posljednji put izgubila od Dečića (1:0), prvog oktobra prošle godine. Upravo ekipa iz Tuzi, koja sjutra (17:30) dočekuje Petrovac ima priliku da preskoči Budućnost i preuzme prvo mjesto na tabeli.

Rudar je danas poveo u 11. minutu, nakon prve šanse - odbrana Budućnosti je izgubila loptu, a Petar Bogdanović, nakon asistencije Apije, savladao Đorđija Pavličića.

Imao je Bogdanović u prvom dijelu još jednu dobru priliku da duplira prednost, šutirao je sa desetak metara, ali je bio neprecizan.

Nije Budućnost u prvom dijelu imala šansi za izjednačenje, ali ni u drugom nije uspjela previše da zaprijeti domaćinu, koji je do drugog gola stigao u 49. minutu - gosti su izgubili loptu u veznom redu, domaći krenuli u kontru, povratnik iz Sutjeske, Dušan Živković je kombinovao sa Bogdanovićem, šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta zakačila jednog igrača Budućnosti, prevarila Pavličića i završila u mreži.

Nakon toga Budućnost je samo preko Despotovića imala šansu, ali je lopta završila pored gola. Ekipa Mladena Milinkovića nije uspjela da postigne gol, ali je do kraja primila još jedan - Stefan Golubović je u 87. minutu preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca postigao lijep pogodak i postavio konačan rezultat.

Mornar je nakon preokreta na "DG areni" savladao Mladost 2:1.

Domaćin je poveo u 47. minutu kada je Anđelko Jovanović bio precizan iz penala, a Barani do izjednačenja stigli u 63. kada Balša Dubljević šutirao, a lopta se potom odbila do Balše Vukotića, koji je zatresao mrežu.

Konačan rezultat je postavio rezervista Marko Đurišić u 78. Đuršić je šutirao sa dvadesetak metara, golman Mladosti Suad Ličina slabo reagovao za nastavak serije Mornara (u posljednja četiri kola ima tri pobjede i remi) koji čuva treće mjesto.

Slavlje fudbalera Mornara
Slavlje fudbalera Mornarafoto: FSCG

Korak za Mornarom je izgubila Sutjeska nakon remija sa Arsenalom kraj Bistrice - 1:1. Bio je to treći neriješeni ishod u duelima Nikšićana i Tivćana ove sezone...

Sutjeska je početkom drugog poluvremena povela majstorijom Veljka Batrovića koji je sa dvadesetak metara pogodio dalji ugao gola Bojana Zogovića, a konačan rezultat je postavio Darko Nikač u 86. minutu.

Domaćin je u trećem minutu sudijske nadoknade imao dvije velike šanse, ali je bod Arsenala odbranio Zogović koji je zaustavio šuteve Srđana Krstovića i Dragana Grivića.

Aleksa Ćetković (Arsenal) u duelu sa Vojinom Pavlovićem (Sutjeska)
Aleksa Ćetković (Arsenal) u duelu sa Vojinom Pavlovićem (Sutjeska)foto: FSCG

Drugi trijumf je u proljećnjem dijelu šampionata upisalo Jedinstvo - nakon Rudara kod kuće, sada je bilo bolje od Jezera u Beranama - 3:0.

Milisav Perošević u 18. i Žarko Korać u 68. minutu su donijeli veliku prednost gostima, dok je tačku na trijumf stavio Ermin Imamović autogolom u sudijskoj nadoknadi u želji da vrati loptu golmanu Igoru Asanoviću.

Za Plavljane je ovo drugi uzastopni poraz...

Kolo u nedjelju (17.30) zatvaraju Dečić i Petrovac. Ako slave Tuzani će preuzeti prvo mjesto od Budućnosti.

Rezultati

Rudar - Budućnost 3:0

Petar Bogdanović 11, Dušan Živković 49, Stefan Golubović 87.

Sutjeska Meridianbet - Arsenal 1:1

Veljko Batrović 55 - Darko Nikač 86.

Mladost Lob.bet - Mornar 1:2

Anđelko Jovanović (penal) 47 - Balša Vukotić 63, Marko Đurišić 78.

Jezero - Jedinstvo Franca 0:3

Milisav Perošević 18, Žarko Korać 68, Ermin Imamović (autogol) 90+1.

Nedjelja

Dečić AdmiralBet - Petrovac 17.30

Standings provided by Sofascore

Bonus video: