Fulam šokirao "Old traford", Brajton s igračem manje stigao do remija

Aston Vila sigurna protiv Notingem foresta, pobjeda Kristal Palasa na debiju Olivera Glasnera

6024 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mančester junajted je imao seriju od četiri trijumfa u Premijer ligi, izgledalo je i da je stekao naviku pobjeđivanja u malim utakmicama, ali je tim Erika ten Haga vraćen u realnost.

Na "Old trafordu" se radovao Fulam, slavio je 2:1 i nanio "crvenim đavolima" prvi poraz u 2024. godini.

Bilo je svega u Mančesteru, a vrhunac uzbuđenja je viđen u posljednjih 15 minuta nakon što je Hari Megvajer izjednačio u 89. minutu.

Prije toga je Kalvin Basi u 65. matirao Andrea Onanu za zasluženu prednost "kotidžersa" koji su dominirali u prvom dijelu drugog poluvremena.

Poslije pogotka Megvajera je Junajted krenuo na sve ili ništa i - otišao u poraz.

Adama Traore je u 97. otvorio kontranapad, prošao s loptom u nogama gotovo 50 metara i asistirao Aleksu Ivobiju - izdanak Arsenalove škole je bio siguran realizator za tek drugu pobjedu Fulama u istoriji na "Teatru snova".

Brajton je s igračem manje izbjegao poraz od Evertona zahvaljujući pogotku Luisa Danka u 95. minutu, dok je Aston Vila bila bolja od Notingem foresta - 4:2.

"Lavovi" su vodili 3:0 na poluvremenu (Oli Votkins, pa dva puta Daglas Luiz), gosti početkom nastavka smanjili na 3:2, ali više od toga nisu mogli - pobjedu Vili je osigurao Lion Bejli.

Prvi trijumf u Premijer ligi je ostvario Oliver Glasner, novi menadžer Kristal Palasa.

Njegov tim je na "Selhrst parku" nadigrao Barnli 3:0, ali je otpor rivala - koji je od 35. minuta igrao s desetoricom - slomio tek sredinom drugog dijela.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: