Nebeski skok Van Dajka, prepoznatljivi osmijen Jirgena Klopa i trofej u Ligakupu za Liverpul

"Redsi" osvojili pehar pobjedom nad Čelsijem na produžetke

19650 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kako god da se završi sezona Jirgen Klop već u februaru zna da iz Liverpula na pravi način - sa makar jednim osvojenim trofejom, ukupno osmim od kada je 2015. došao u klub.

Ligakup Engleske možda nije najbitnije takmičenje na svijetu, ali Njemac će ga pamtiti nakon što su "redsi" stigli do pehara poslije velikog finala sa Čelsijem na "Vembliju".

Gigant iz grada Bitlsa je slavio nakon produžetaka 1:0, i to golom Virdžila van Dajka u 118. minutu, i sa "djecom" na terenu...

Pravo je čudo kako je viđen samo jedan pogodak u duelu klubova koji su 15 puta osvajali Ligakup (Liverpul 10), jer su se "crveni" i "plavi" smjenjivali u šansama.

I kada se činilo da je sve spremno za penale, kada je makar na minut pao i tempo meča, uslijedio je korner koji je izveo Harvi Eliot, a stameni Holanđanin sa prve stative matirao Đorđa Petrovića...

Srpski golman na jednoj i Keleher na drugoj strani su bili najbolji akteri finala, ali su imali i pomoć okvira gola kada su Konor Galager i Kodi Gakpo pogađali stativu.

Jirgen Klop
foto: Reuters

Keleher je maestralno zaustavljao šuteve Kola Palmera i Galagera, Petrović u nekoliko navrata branio i kada se činilo da je pogodak neminovan, pa zbog dvojice čuvara mreže ostaje i žal što preko 90 hiljada gledalaca na "Vembliju" nije gledalo penale, jer bi imali šansu da postanu heroji.

Ovako, svu slavu je uzeo Van Dajk...

Bivšem fudbaleru Seltika i Sautemptona je u 60. minutu poništen gol nakon prekida i taj momenat je izazvao polemike u engleskoj javnosti.

Pogodak, naime, nije priznat jer se neposredno prije nego je Van Dajk zatresao mrežu vezista Liverpula Vataru Endo aktivirao iz ofsajda i ometao protivnika Levija Kolvila koji je čuvao Van Dajka. Taj momenat pogledajte ovdje.

Bilo je ovo šesto finale zaredom u domaćim takmičenjima koje je izgubio Čelsi. Po tri puta je, naime, londonski klub gubio meč za trofej u Ligakupu i FA kupu od 2019.

Bonus video: