Petrovac spriječio smjenu na vrhu, Dečić remijem samo smanjio zaostatak za liderom

Gosti poveli golom Slobodana Babića u 70. minutu, izjednačio Iljir Camaj u 83. - Dečić i Petrovac podijelili bodove (1:1) po očajnim uslovima za igru na Kampu OFK Titograda

26437 pregleda 109 reakcija 12 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Dečić je mogao do prvog mjesta, umjesto toga morao je da se zadovoji smanjenjem zaostatak za vodećom Budućnosti sa dva na jedan bod.

"Rovovska" trka za titulu se nastavlja, vodeći dvojac još nema pobjedu nakon dva proljećna kola.

Nakon remija pod Goricom prošle nedjelje, Dečić je remizirao protiv Petrovca - 1:1.

Meč na Kampu OFK Titograda pokazao je, zapravo, kolika je u ovoj ligi teška borba za titulu, za Evropu, opstanak, bilo šta - ujednačeni timovi, presuđuju nijasne, obično na terenima, i po uslovima, ispod svih mogućih kriterijuma.

Tako je bilo danas, posebno sa Dečićeve strane - momci Milorada Pekovića su imali imperativ, imali su i poražavajuće uslove za igru, po blatu, neravninama, i naravno nisu uspjeli da naprave bilo kakvu razliku u odnosu na šestoplasirani Petrovac.

Sasvim realan remi, koji je kompletirao "sva tri znaka" u mečevima Dečića i Petrovca ove sezone - Petrovčani su jesenas slavili u Podgorici, Tuzani su pobijedili u Petrovcu, a sada je došao i remi.

Gosti su bili i bliži pobjedi, ako ni zbog čega drugog onda zbog toga što su vodili do samog finiša.

Poveli su u 70. minutu, kada je Slobodan Babić efektno glavom, ali potpuno neometan, pogodio sa sedam metara nakon centaršuta Petra Đuričkovića sa desne strane.

Izabranici Nenada Brnovića putovali su ka pobjedi, koja bi im bila druga ovog proljeća, ali je to spriječio rezervista u napadu Dečića, Iljir Camaj, koji je sedam minuta prije kraja, a samo dva pošto je ušao u igru, pogodio nogom nakon prizemnog centaršuta Bojana Matića.

Trka se nastavlje, Dečić se ne predaje, sada ima samo bod manje u odnosu na Budućnost, a u srijedu gostuje posljednjeplasiranoj Mladosti Lob.bet na "DG areni".

Petrovac je u "zlatnoj sredini", u sigurnoj zoni, ako takvo nešto uopšte postoji u našoj ligi, a za tri dana dočekuje pretposljednji Rudar.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: