Ni kombinovani Inter nema problema u Seriji A: Krstović s klupe gledao dominaciju lidera

"Nerazuri" deklasirali Leće 4:0, Lautaro dvostruki strijelac

10054 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Inter nema konkurenciju u Seriji A, pa je i bez nekoliko standarnih prvotimaca lako izašao na kraj sa Lećeom za 7. pobjedu zaredom u šampionatu i 10. ukupno u isto toliko mečeva u 2024. godini, računajući i dvije u Superkupu i onu protiv Atletiko Madrida u osmini finala Lige šamšpiona

„Nerazuri” su slavili na jugu Italije 4:0, pa i dalje uz meč manje imaju devet bodova više od drugoplasiranog Juventusa.

Na stadionu „Via del Mare” je tim Simonea Inzagija poveo u 15. minutu 100. ligaškim golom Lautara Martinesa, kojem je sjajno asistirao Kristjan Aslani.

Leće, u kojem nije bilo Nikole Krstovića (ostao je na klupi), imao je odličnu šansu početkom drugog poluvremena za izjednačenje, a nakon toga se pitanje pobjednika više nije postavljalo.

Davide Fratezi je na pas Aleksisa Sančesa povisio na 2:0, onda je bio asistent kod novog pogotka Lautara (22. u ligi ove sezone), a tačku na goleadu je stavio Stefan de Fraj.

Inzagi je na ovom gostovanju odmorio Jana Zomera, Hakana Čalhanoglua, Alesandra Bastonija i Benžamana Pavara, povrijeđeni su Markus Tiram i Franćesko Aćerbi, dok je nešto više od pola sata na terenu proveo Nikolo Barela...

Standings provided by Sofascore

Bonus video: