Kralj golova danas je kralj kebaba: Podolski otvorio 30 restorana, zarađuje više od 200 miliona

"Ukoliko u Mekdonaldsu naručite nešto platićete koliko i u mojim restoranima... Ili čak i više… Međutim, vaša hrana će biti s…e, jer joj nedostaje kvaliteta", kaže Podolski

28422 pregleda 52 reakcija 5 komentar(a)
Podolski, Foto: Printscreen YouTube/SID Sportnews
Podolski, Foto: Printscreen YouTube/SID Sportnews

Paklena ljevica, nezaustavljiv u duelima, nepogrešiv "jedan na jedan" i mnogo golova koji su ga pratili...

To je Lukas Podolski kakvog svijet pamti sa fudbalskih terena. Ono što je manje poznato jeste da je njemački fudbaler jednako uspješan i van sporta, u poslovnom svijetu.

Tako je već pokretao muzički festival, otvarao sporski centar i fabriku sladoleda, ali najveću uspjeh napravio je sa kebab restoranima.

Kako prenosi "Marka", momak koji i danas igra fudbal za poljski Gornjik Zabže, prije šest godina je otvorio prvi restoran "Mangal kebab", inspirisan danima kada je u Istanbulu igrao za Galatasaraj.

Danas "Mangal kebab" posjeduje 30 restorana širom Njemačke, a nekadašnji fudbaler Kelna, Bajerna, Arsenala i mnogih drugih, od svega zarađuje oko 207 miliona eura.

"Ukoliko u Mekdonaldsu naručite nešto platićete koliko i u mojim restoranima... Ili čak i više… Međutim, vaša hrana će biti s…e, jer joj nedostaje kvaliteta", kaže Podolski.

Podolski je za reprezentaciju Njemačke odigrao 130 mečeva, postigao je 49 golova, a nastupio je na četiri evropska i tri svjetska prvenstva - uključujući i ono 2014. kada je "Elf" postao šampion planete.

Bonus video: