Crnogorske dame u Belfastu, Marić: Neka nam ambijent na stadionu bude dodatni motiv

Ženska fudbalska reprezentacija u utorak od 19 sati igra revanš baraža za UEFA B Ligu nacija, nakon što je u prvom susretu pod Goricom izgubila 2:0

2930 pregleda 1 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Prva utakmica baraža je pokazala da su crnogorske fudbalerke u ovom momentu daleko od UEFA B Lige nacija.

Sjeverna Irska je u petak pod Goricom slavila 2:0 u meču u kojem je u posljednjih dvadesetak minuta uradila dovoljno da opravda ulogu favorita i stavi do znanja izabranicama Mirka Marića da nemaju čemu da se nadaju u duelu sa objektivno boljim protivnikom.

Crna Gora je koliko-toliko parirala u prvom poluvremenu, kada je dva puta zaprijetila preko Armise Kuč, u nastavku je do izražaja došlo i to što je očigledno da su Irkinje fizički dominantne u odnosu na naše dame.

Bilo je teško u Podgorici, biće još teže u Belfastu u duelu koji je zakazan za utorak u 19 sati po našem vremenu. Čuda se u fudbalu događaju, ali je pitanje koliko je realno da se dogode i sada...

"Ono što možemo da očekujemo jeste da će djevojke dati maksimum i na ovoj utakmici. Vidjeli smo u prvom meču da je Sjeverna Irska bila bolji tim, dok smo mi uspjeli da pariramo do 70. minuta", rekao je Marić.

Crna Gora će igrati pred velikim brojem gledalaca na "Vinzdor parku", najvećem stadionu u Sjevernoj Irskoj.

"Vjerujem da će ambijent na stadionu na kojem igramo biti dodatni motiv za djevojke da daju sve od sebe kako bismo probali da izvučemo povoljan rezultat", istakao je Marić.

U prvom susretu su presudili golovi Lorin Vejd u 71. i Demi Vens u prvom minutu sudijske nadoknade.

"Pred nama je još jedna zahtjevna utakmica. Bez obzira na to što smo poražene u prethodnom meču - vjerujemo u sebe i vjerujemo da ćemo uspjeti da ugrozimo gol Sjeverne Irske. Pokušaćemo sve da im pokvarimo računicu", kazala je Helena Božić, odbrambena fudbalerka koja nosi dres Dinama iz Moskve.

Bonus video: