Milinković traži reakciju protiv Jezera: Ne smijemo da napravimo novi kiks

Budućnost sjutra (18) u 22. kolu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige dočekuje Jezero

6143 pregleda 3 komentar(a)
Mladen Milinković, Foto: FSCG
Mladen Milinković, Foto: FSCG

Nakon kiksa u prethodnom kolu i poraza od Rudara u Pljevljima (3:0) fudbaleri Budućnosti takmičenje u MeridianBet Prvoj crnogorskoj ligi nastavljaju sjutra (18) kada će na Gradskom stadionu u Podgorici dočekati Jezero.

Budućnost je u subotu u Pljevljima bila blijeda, nije ugrozila gol protivnika, ali je i pored toga sačuvala prvo mjesto, budući da Dečić nije mogao da savlada ekipu Petrovca (1:1).

“Moram još jednom ponoviti da smo protiv Rudara podbacili, bez namjere da umanjim trijumf Rudara. Poslije utakmice smo im čestitali. Moramo što prije da zaboravimo, ali i da naučimo da, kad nismo na 100 odsto svi na terenu da nema favorita. Samo ime i grb koji nosimo nas obavezuju 100 odsto i samo ako tako budemo ulazili u utakmicu može da dođe do izražaja kvalitet. Analizirali smo situaciju - nije prijatno, moramo da se okrenemo sljedećoj utakmici”, rekao je u najavi meča trener Budućnosti Mladen Milinković.

Jezero je bilo hit prvog dijela, sa treće pozicije ušlo u drugi dio sezone, ali je na startu pretrpjelo ubjedljive poraze - od tivatskog Arsenala (3:1) i Jedinstva (3:0).

"Jezero je ekipa koja je bila hit prvog dijela prvenstva, bilježili su sjajne rezultate. Nisu ni oni startovali onako kako su očekivali, ali mi treba da gledamo sebe, i da se što prije vratimo pobjedama. Samo pobjede mogu da budu lijek za ovu situaciju”, jasan je Milinković.

Jezero je znalo prethodnih sezona da iznenadi Budućnost u Podgorici.

"Tačno je da je Jezero uvijek bilo neugodan protivnik pod Goricom, ali ponavljam da nema lakih utakmica. Svaki meč nosi tri boda. Za nas je veliki ulog i nadam se da će momci, prije svega strpljivom i pametnom igrom, uspjeti da zabilježe dobar rezultat i da sve nas obraduju. Jednostavno, ne smijemo da napravimo novi kiks i zato ne bi trebalo da srljamo. Treba da igramo glavom, a ne samo srcem. Srce je potrebno, ali je glava sjutra jako bitna”, zaključio je Milinković.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: