Crna Gora oduševila u Belfastu, Sjeverna Irska strahovala za prolaz

Izabranice Mirka Marića povele golom Medine Dešić u 66. minutu, domaće izjednačile sedam minuta kasnije - 1:1. Presudio prvi meč u Podgorici, koji je Sjeverna Irska dobila 2:0, za ostanak u B Ligi nacija.

8812 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Facebook/Northern Ireland National Team
Foto: Facebook/Northern Ireland National Team

Sjajno izdanje crnogorskih fudbalerki u Belfastu, sjajan i rezultat, te dostojanstven završetak baraža za B Ligu nacija.

Izabranice Mirka Marića igrale su 1:1 sa Sjevernom Irskom, velikim favoritom, kojeg su nadigrale tokom većeg dijela meča, imale su i vođstvo, ali su eliminisane zbog podgoričkog poraza prije četiri dana (2:0).

Najbolje fudbalerke Crne Gore pokazale su da imaju kvalitet, da imaju "šmek" u igri, hrabrost da se suprostave timu boljeg rejtinga i uđu u otvorenu borbu, na lijepoj sceni stadina "Vindzor park" u Belfastu.

„Crvene“ su se čak i ponadale senzaciji, kada je Medina Dešić u 66. minutu pogodila glavom nakon kornera za 1:1, natjerale su favoritikinje da makar malo strahuju za konačan ishod. Izjednačenje je, međutim, stiglo prebrzo, samo sedam minuta kasnije...

Šta je nedostajalo? Reklo bi se, samo takmičarka forma, činjenica da većina fudbalerki Sjeverne Irske igra u jačim ligama na kraju je bila možda i jedina razlika u dvomeču.

U svakom slučaju, Slađana Bulatović i drugarice još jednom su pokazale koliko su napredovale.

Naše djevojke su odigrale sjajno prvo poluvrijeme i prava je šteta što ga nisu krunisale golom.

Najbolju šansu imala je Armisa Kuč u osmom minutu, a opasno su prijetile i Jasna Đoković, Medina Dešić…

Na drugoj strani, domaće su bile bezopasne sve do prvog minuta nadoknade, kada je sjajna golmanka Anastasija Krstović odbranila udarac, a Maja Šaranović raščistila opasnost.

I u nastavku je Crna Gora bila bolja, a gol je bio kruna - izvrstan korner Jelene Karličić i reakcija glavom Medine Dešić.

Naše su "preživjele" i prečku fudbalerke Aston Vile Simon Magil samo tri minuta kasnije, pomogla je i golmanka Krstović sjajnom odbranom šuta Danijel Maksvel, ali narednu situaciju nisu mogle da saniraju.

Anastasija Krstović napravila je jedinu grešku u ovom dvomeču, a Magil kaznila njenu pogrešnu procjenu prilikom istrčavanja - 1:1.

Nije ni tu bio kraj, 16-godišnja Maša Tomašević je efektno gađala donji lijevi ugao iskosa sa vrha šesnaesterca, odbranila je Medison Harvi Kliford.

Crna Gora: Anastasija Krstović - Jovana Sarić (46. Aleksandra Popović), Maja Šaranović, Helena Božić, Tatjana Đurković (76. Maša Tomašević), Jelena Karličić, Darija Đukić, Jasna Đoković (90+1. Jelena Vujadinović), Slađana Bulatović, Medina Dešić, Armisa Kuč.

Bonus video: