Noć za sva vremena u FA kupu: Pet golova Halanda, četiri asistencije De Brujnea, Siti se poigravao sa Lutonom

Erling Haland postigao pet pogodaka, dok je Kevin de Brujne imao četiri asistencije. Mančester siti u gostima savladao Luton 6:2 i plasirao se u četvrtfinale FA kupa

10409 pregleda 0 komentar(a)
De Brujne i Haland, Foto: Reuters
De Brujne i Haland, Foto: Reuters

Od dolaska u Mančester siti, u julu 2022. godine, norveški fudbaler Erling Haland pomjera granice.

Mladi napadač je obilježio prošlu sezonu Premijer lige, ove je nastavio sa odličnim partijama, a večeras je ispisao istoriju u FA kupu - postigao je pet golova, a Mančester siti je u gostima, u osmini finala, savladao Luton 6:2 i plasirao se u četvrtfinale.

Četiri od tih pet pogodaka Haland je postigao nakon asistencija fenomenalnog Kevina De Brujena. Seriju je počeo već u drugom minutu kada je sa oko pet metara matirao Krula.

U 18. minutu je već bilo 2:0 - napad Sitija tekao je kroz sredinu, De Brujne je ponovo asistirao, a Haland pobjegao Mengiju i postigao drugi gol.

Pet minuta prije odlaska na odmor De Brujne i Haland su još jednom kombinovali, a Siti stigao do 3:0.

Nekoliko minuta prije trećeg pogotka fudbaler Sitija, Džek Griliš, je zbog povrede morao da izađe iz igre.

Ipak, do kraja prvog poluvremena su domaći smanjili, a fenomenalan gol je postigao Klark, koji je bio strijelac i u 52. minutu, ovog puta nakon velike greške Ortege.

Poslije dva pogotka Klarka, šou su nastavili Haland i De Brujne - Norvežanin je nakon asistencije Belgijanca u 55. minutu povisio na 4:2, dok je peti pogodak postigao tri minuta kasnije. Ovog puta je asistent bio Silva.

Konačan rezultat postavio je Mateo Kovačić u 72. minutu.

Bonus video: