CFL srijeda i imperativ za vodeće

Budućnost čeka Jezero a Dečić gostuje Mladosti DG u momentu kada je razlika na tabeli samo bod, ali jednako značajan meč igra Sutjeska, koja u Bijelom Polju protiv sve boljeg Jedinstva takođe traži prvu pobjedu u drugom dijelu sezone

2996 pregleda 2 komentar(a)
Duel Alekse Ćetkovića (Arsenal) i Veljka Batrovića (Sutjeska) na subotnjem meču kraj Bistrice, Foto: FSCG
Duel Alekse Ćetkovića (Arsenal) i Veljka Batrovića (Sutjeska) na subotnjem meču kraj Bistrice, Foto: FSCG

Budućnost i Dečić pokušaće da upišu prve pobjede u drugom dijelu sezone, tek u trećem proljećnom kolu, nastavljajući trku za titulu, a ništa manje značajan meč igra Sutjeska, koja takođe nema trijumf nakon zimske pauze, zbog čega je izgubila korak za Evropom.

Svih pet utakmica 22. kola Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige na programu je danas - Budućnost dočekuje Jezero, Dečić je gost posljednjeplasiranoj Mladosti DG, dok Sutjeska putuje u Bijelo Polje, na noge “stoprocentnom” Jedinstvu, jedinom timu uz Mornar koji ima obje pobjede u nastavku šampionata.

Barani su se probili do sjajnog trećeg mjesta i danas imaju domaći meč - protiv, na proljeće takođe dobrog Arsenala (četiri boda na dva meča), dok Petrovac, koji je isto osvojio četiri boda, dočekuje Rudar.

Zahuktava se drugi dio sezone, jer je naredno, 23. kolo na programu već u nedjelju.

Budućnost i Dečić pod imperativom

Budućnost je u subotu u Pljevljima bila blijeda, nije ugrozila gol protivnika, ali je i pored toga sačuvala prvo mjesto, jer Dečić nije mogao da savlada ekipu Petrovca (1:1).

Tuzani su, ipak, smanili razliku sa dva na jedan bod...

“Analizirali smo situaciju - nije prijatno, moramo da se okrenemo narednoj utakmici”, rekao je trener Budućnosti Mladen Milinković, misleći na težak poraz od Rudara (3:0).

Kakva je bila analiza, vidjeće se danas - Jezero je bilo hit prvog dijela, sa treće pozicije ušlo u drugi dio sezone, ali je na startu pretrpjelo ubjedljive poraze, 3:1 od tivatskog Arsenala i Jedinstva 3:0.

“Samo pobjede mogu da budu lijek za ovu situaciju. Jezero je uvijek bilo neugodan protivnik pod Goricom, ali za nas je ulog veliki i nadam se da će momci, prije svega strpljivom i pametnom igrom, uspjeti da zabilježe dobar rezultat. Jednostavno, ne smijemo da napravimo novi kiks i zato ne bi trebalo da srljamo. Treba da igramo glavom, a ne samo srcem. Srce je potrebno, ali je glava jako bitna”, istakao je Milinković.

Dečić je dobio oba jesenja meča protiv Mladosti - 2:0 na DG areni, pa još lakše, 4:1 kao domaćin, danas će probati da ostvari i treći trijumf, iako bez suspendovanog mladog reprezentativca Andreja Bajovića.

Mladost Lob.bet je sa dva proljećna poraza dospjela na posljednje mjesto, eto zašto je ova, ali i svaka naredna utakmica, od velikog značaja za tim Radisava Dragićevića.

Sutjeska se traži - može li da se pronađe?

Samo bod osvojila je Sutjeska u dva prethodna kola, a pogled na tabelu postaje alarmantan - trećeplasirani Mornar, na mjestu koje bi moglo da donese Evropu, već bježi četiri boda.

Nikšićani, takođe, imaju težak teren za vađenje, jer Jedinstvo osvojilo svih šest bodova u drugom dijelu.

“U prva dva kola smo osvojili bod, iako smo, po prikazanoj igri, zaslužili više, dok je Jedinstvo zabilježilo oba trijumfa. Očekuje nas teška utakmica. Imamo i personalnih problema, ali se nadam da će ekipa koja bude izašla na teren odigrati dobro. Mislim da je vrijeme da osvojimo tri boda”, rekao je pomoćni trener Dejan Miljanić.

Nikšićanima nedostaje suspendovani Vojin Pavlović, a pod znakom pitanja su Vučić, Giljen i Mirosavljev.

“Jedinstvo je teška, nezgodna ekipa. Oni u ovaj meč ulaze sa dvije vezane pobjede, bez primljenog gola. Nismo baš najbolje počeli prvenstvo - nadam se da ćemo od naredne utakmice krenuti da pobjeđujemo”, rekao je defanzivac Anto Babić.

Bonus video: