Fergijev vojnik postao selektor - O'Šej predvodi Irsku

Nekadašnji defanzivac Mančester junajteda postavljen za privremenog selektora za prijateljske mečeve u martu

2685 pregleda 0 komentar(a)
O'Šej, Foto: FA Ireland
O'Šej, Foto: FA Ireland

Kroz karijeru i više od 250 utakmica učio je od jednog od navećih trenera svih vremena Aleksa Fergusona, a sada će imati priliku da sve pokaže na prestižnom mjestu - klupi svoje zemlje.

Nekadašnji defanzivac Mančester junajteda Džon O'Šej postavljen je za privremenog selektora Irske, ali se očekuje da u aprilu dobije i ugovor na duži period.

Nekadašnji Fergijev vojnik Irsku će voditi u prijateljskim mečevima protiv Belgije i Švajcarske u martu.

Stručnjak koji je odigrao 118 utakmica za Irsku i treći je na vječnoj listi po broju nastupa, tako se vraća u reprezentaciju nakon što je prethodno bio pomoćni trener kod bivšeg selektora Stivena Kenija.

"Drago mi je što sam se vratio - biće mi nevjerovatna čast da vodim ekipu tokom naredne dvije utakmice. Kao što svi znaju, uvijek sam bio neizmjerno ponosan kada predstavljam svoju zemlju - bilo to tokom igračke karijere ili nedavno, kao dio stručnog štaba", rekao je O'Šej, a prenosi RTE.

Irska se posljednji put na velikom takmičenju pojavila 2016. kada je nastupila na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, dok plasman na Mundijal čeka mnogo duže - od turnira iz 2002. u Japanu i Južnoj Koreji.

O'Šej je kao igrač osvojio praktično sve sa Mančester junajtedom - između ostalog Ligu šampiona 2008. i pet titula u Premijer ligi.

Bonus video: