Na potezu FSCG, policija, tužilaštvo

Nije prvi put da se na našim terenima igraju "sumjive" utakmice za koje se otvoreno sumnja u njihovu regularnost, bilo je svega u minulih 17 godina, ali ovakvo nešto, kao danas na "DG areni - u direktnom TV prenosu - nije viđeno odavno.

49402 pregleda 117 reakcija 33 komentar(a)
Sa utakmice na DG areni, Foto: FSCG
Sa utakmice na DG areni, Foto: FSCG

Skandalozna reakcija fudbalera Mladosti Lob.bet Zvonka Ceklića - ali ne samo njega, nakon udarca igrača Dečića Bojana Matića, obilježila je današnju utakmicu na DG areni, ali i kompletno 22. kolo Meridinabet 1. Crnogorske fudbalske lige.

Način na koji je nekadašnji štoper Zete i Budućnosti "eskivirao" udarac, da ga ne bi pogodila lopta, koja je bila upućena ka mreži, i to u direktnom TV prenosu, obići će - i već je obišla region, a i šire.

Bilo je takođe interesantno vidjeti kako je odbrani Mladosti Lob.bet iznenada pala koncentracija i želja u samom finišu prvog poluvremena, pa su fudbaleri gostiju imali otvorene koridore ka golu.

Kao da je bila želja i jednih i drugih da se mreža zatrese, nevjerovatno šta su su sve promašili gosti u tri minuta dodatka, a onda je konačno pogodio Matić, uz obilatu pomoć Ceklića, koji je zamijenjen na poluvremenu.

Nije prvi put da se na našim terenima igraju "sumjive" utakmice za koje se otvoreno sumnja u njihovu regularnost, bilo je svega u minulih 17 godina, ali ovakvo nešto - u TV prenosu - nije viđeno odavno.

Na potezu je Fudbalski savez Crne Gore, koji treba da se oglasi, barem reakcijom, ali i nadležni državni organi - tužilaštvo i policija, koji u prošlosti nisu bili previše zainteresovani da se bave fudbalskim, odnosno nefudbalskim stvarima, pa čak ni utakmicama koje je Evropska fudbalska unija apostrofirala kao sumnjive.

Bonus video: