Inter je na plus 12: "Neroazuri" odradili posao protiv Atalante

"Neroazuri" savladali Atalantu 4:0

6944 pregleda 2 komentar(a)
Lautaro proslavlja gol sa saigračima, Foto: Reuters
Lautaro proslavlja gol sa saigračima, Foto: Reuters

U Italiji ništa novo - Inter nastavlja da dominira i pitanje je dana kada će i zvanično biti šampion.

"Neroazuri" su večeras u odloženom meču 21. kola Serije A na "Meaci" savladali Atalantu 4:0 i na četvrtom meču zaredom u domaćem šampionatu postigli četiri pogotka. Ekipa Simonea Inzagija je na 26 utakmica postigla 67 golova, čak 17 više od Milana, koji je drugi na listi najefikasnijih u Seriji A sa 50 golova.

Nakon ove utakmice Inter ima 12 bodova više od Juventusa.

Atalanta je dvadesetak minuta bila u igri, čak je u 11. minutu postigla gol, ali je taj pogodak De Ketelarea poništen, jer je fudbaler gostujuće ekipe igrao rukom.

Nakon toga je i fudbaleru Intera, Bareli, poništen gol, a onda su "neroazuri" stigli u vođstvo - Darmijan je u 26. minutu iskoristio očajnu reakciju golmana Karneskija i postigao gol.

U finišu prvog poluvremena Inter je duplirao prednost, a ovo je bio još jedan meč na kojem se u listu strijelaca upisao Lautaro Martines, koji je u prvom minutu sudijske nadoknade postigao 23. gol u Seriji A.

Pitanje pobjednika riješeno je u 54. minutu - Lautaro je promašio penal (Karneski odbranio), a na pravom mjestu bio Dimarko, koji je loptu ubacio u mrežu.

Konačan rezultat je postavio Fratezi, koji se tom prilikom povrijedio, pa je morao da izađe iz igre.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: