Alarm pod Goricom i najava promjena, Dečić preuzeo vrh ali se malo priča o tome

Nikad interesantnije kolo Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige, pamtiće se po fudbalskim, a još više po nefudbalskim stvarima

9821 pregleda 5 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Dečić Admiralbet preuzeo je prvo mjesto Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige, pobjedom protiv Mladosti Lob.bet u kontroverznoj utakmici o kojoj će se dugo pričati, čiji će se detalji dugo vrtjeti.

Način na koji su Tuzani postigli prvi gol, reakcija fudbalera domaćih, posebno štopera Zvonka Ceklića, koji se bukvalno sklonio da ga ne bi pogodila lopta, bacio je sjenku na kompletno 22. kolo, pa i na one mnogo interesantnije, ali fudbalske stvari koje su se dešavale u noćnom terminu.

Budućnost je ko zna koji put po redu - zapravo peti, na posljednjih osam utakmica, omanula kod kuće protiv Jezera. Pljavljani su iznenađujuće slavili 1:0, posjetili na jesenje dane, a ovaj poraz mogao bi da ima teže posljedice po šampiona.

Samo bod u tri proljećna kola, remi sa Dečićem, ubjedljiv poraz od Rudara, pa sada i od Jezera, te gubitak prvog mjesta za tim koji se žestoko pojačao na polusezoni, koji je za crnogorske prilike dao veliki novac na ugovore fudbalera, alarm je za uzbunu pod Goricom.

Naravno, kada ne ide, prvi na udaru je trener. Mladen Milinković je već osvojio dvije titule sa podgoričkim klubom, krajem ljeta se vratio po treću, mnogi ga smatraju i idealnim "profilom" trenera za crnogorski klupski fudbal, ali nakon samo jednog boda u tri proljećna kola, dva poraza u mečevima u kojima je njegov tim bio apsolutni favorit, logično je da mu se trese stolica.

Ostaje da se vidi da li će mu čelnici kluba dati priliku i u najvećem crnogorskom derbiju protiv Sutjeske, u nedjelju u Nikšiću, ili će se prije toga odlučiti za veliki rez. Najveći kadidadat da ga naslijedi, ukoliko dođe do smjene, je nekadašnji napadač “plavih” Srđan Radonjić, sada šef omladinske škole kluba.

Gol odluke za Jezero, koje je slavilo prvi put u drugom dijelu sezone, postigao je Petar Pavlićević u 68. minutu. Marko Šimun je centrirao, golman Budućnosti Filip Domazetović odbio loptu pravo do Pavlićevića, koji je zatresao mrežu.

Podgoričan su opet bili spori, bezidejni, iako su napadali, imali veći posjed lopte, pa i nekoliko dobrih prilika.

Vasilije Adžić, momak koji će od juna nositi dres Juventusa, zaigrao je prvi put od početka u drugoj polusezoni, imao je tri pokušaja u prvom dijelu - nije mogao do gola. Neprecizan je bio i Đorđe Despotović. U centru pažnje je bio golman Jezera, Igor Asanović, koji je imao nekoliko odličnih intervencija.

Plavljani su se branili, taktički dobro odradili utakmicu, i dočekali svoju šansu. Momci Ivana Brnovića u finišu su izdržali još jedan nalet Budućnosti za vrijednu pobjedu.

Način na koji je Dečić pobijedio na “DG areni” ne treba opisivati - oni koji su gledali, mogli su sve da vide u TV prenosu, zato je vrednija pomena prva pobjeda Sutjeske u drugom dijelu.

Nikšićani su slavili u Bijelom Polju protiv Jedinstva sa 1:0, golom Anta Babića glavom u 31. minutu, nakon centaršuta Veljka Batrovića.

"Skupo" je treće mjesto na tabeli, jer bi moglo da donese Evropu (osim u slučaju da Rudar ili Jezero osvoje Kup prije Budućnosti ili Dečića), a Nikšićani su smanjili razliku na dva boda u odnosu na Mornar, koji je igrao 0:0 sa Arsenalom u Baru.

No, bodovno je sa Sutjeskom i dalje izjednačeno Jezero.

Petrovac i Rudar su igrali neriješeno (1:1) - Pljevljaci su osvojili vrijedan bod nakon velike pobjede protiv Budućnosti u prošlom kolu.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: