Fudbalerke pokazale da su na pravom putu

Kvalitet nesporan, ali odsustvo takmičarskog ritma i nedostatak iskustva spotakli su naše fudbalerke u borbi za mjesto u B evropskom rangu

4517 pregleda 0 komentar(a)
Kod crnogorske kapitenke Slađane Bulatović lopta je kao u trezoru, Foto: FSCG
Kod crnogorske kapitenke Slađane Bulatović lopta je kao u trezoru, Foto: FSCG

U dvije utakmice baraža za B Ligu nacija, crnogorske fudbalerke pokazale su se u sasvim različitom svjetlu. U prvoj je bilo tamno, a u drugoj je bio bljesak i ostaje žal da fantastičnu igru nisu krunisale senzacionalnim plasmanom.

Crna Gore je u prvoj utakmici baraža za B Ligu nacija pod Goricom izgubila i nadigrana je od Sjeverne Irske (2:0), u drugoj nakon četiri dana na Vinzdor stadionu u Belfastu su izabranice Mirka Marića ispustile pobjedu (1:1).

No, dale su nadu u svijetlu budućnost selekcije, način na koji je kapitenka Slađana Bulatović vukla konce igre neodoljivo podsjeća na nekadašnju zvijezdu Real Madrida, Mihaela Laudrupa, Jelena Karličić je poput De Brujnea pogađala loptom na “trepavicu”, Maša Tomašević je i u nepunih 20-ak minuta najavila nevjerovatan potencijal a defanzivom su sjajno komandovale Helena Božić i Darija Đukić.

No, pogrešno je izdvojiti bilo koju od crnogorskih djevojaka sa travnjaka Vindzora, držale su čas u individualnom i umijeću sa loptom favorizovanim rivalkama, akcije su im bile smislenije i ljepše, ali...

Ali, podatak da su samo četiri naše reprezentativke imale takmičarskih utakmica u ovoj godini bio je pretežak teg. Osim toga, bio je vidan i manjak iskustva igranja ovakvih mečeva. U suprotnom, “crvene” bi igrale u B Ligi nacija.

- Pokazale smo kvalitet u teškom meču. Prikazale smo igru, izvele smo mnogo lijepih akcija, mislim da smo zaslužile pobjedu. Srećna sam zbog gola, srećna sam što sam pomogla mom timu. Ponosna sam na ekipu, saigračice, jer pokazale smo srce i hrabrost. Kada na terenu ispoljimo kvalitet koji posjedujemo, ne bi trebalo da se bojimo nikoga. Sve smo bolje i bolje, puno smo napredovale a kada odigramo na maksimumu onda možemo da igramo protiv bilo koga - sigurna je Medina Dešić.

Ona je dala gol za vođstvo na Vindzoru nakon sjajno izvedenog kornera Karličićeve sa lijeve strane u 66. minutu. Ipak, nedostatak utakmica, samim tim i izostanak takmičarske forme, uticao je da Crna Gora ne uspije da napravi dodatni pritisak i sustigne minus iz prvog meča.

Bonus video: