Kraj karijere? Pogba suspendovan na četiri godine

Antidoping tužioci u Italiji ranije su zatražili upravo ovu maksimalnu suspenziju za fudbalera Juventusa, koji je bio pozitivan na testosteron

23386 pregleda 39 reakcija 4 komentar(a)
Pogba, Foto: Shutterstock
Pogba, Foto: Shutterstock

Francuski fudbaler Pol Pogba suspendovan je na četiri godine zbog kršenja antidoping pravila, objavili su italijanski mediji.

Antidoping tužioci u Italiji ranije su zatražili upravo ovu maksimalnu suspenziju za fudbalera Juventusa, koji je bio pozitivan na testosteron.

Sud se očigledno saglasio sa njima.

Kako Pogba u martu puni 31 godinu, vrlo vjerovatno da sve ovo znači i kraj karijere fudbalera koji je mogao da napravi i mnogo više.

Pogba je najprije u septembru pao na doping testu, da bi potom na ponovljenom testiranju ponovo bio pozitivan na testosteron.

Četvorogodišnje suspenzije su standardne prema pravilima Svjetske antidoping agencije, ali mogu da se umanje u slučajevima u kojima sportista može da dokaže da je doping bio nenamjeran - ako je pozitivan test bio kontaminiran ili ako pruže značajnu pomoć istražiteljima.

Čini se da Pogba ništa od toga nije mogao da ponudi pred sudom, pa je uslijedila maksimalna kazna.

Osim za Juventus ovaj nekada sjajni vezni fudbaler nosio je i dres Mančester junajteda, ali je najbolje partije pružao u dresu reprezentacije Francuske sa kojom je 2018. postao šampion planete.

Bonus video: