FSCG pokrenuo disciplinski postupak protiv Ceklića i suspendovao ga do donošenja odluke

Fudbalski savez Crne Gore navodi da očekuje i da Uprava policije i Državno tužilaštvo preduzmu sve aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju rasvetljavanja svih okolnosti vezanih za ovu utakmicu i u svrhu toga FSCG im apsolutno stoji na raspolaganju

34584 pregleda 173 reakcija 70 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Komisija za takmičenje Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) podnijela je Disciplinskoj komisiji predlog za pokretanje disciplinskog postupka protiv igrača Mladosti iz Donje Gorice Zvonka Ceklića.

Kako je saopšteno iz FSCG, Disciplinska komisija je nakon toga pokrenula disciplinski postupak protiv igrača Mladosti zbog osnovane smnje da je učestvovao u neregularnosti iz člana 92 Disciplinskog pravilnika FSCG i istog je suspendovala do donošenja odluke Disciplinske komisije.

Tokom kontroverzne utakmice Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige između Mladosti i Dečića (0:3), tim iz Tuzi u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena stigao do 1:0 nakon što se Ceklić bukvalno sklonio kako bi Bojan Matić zatresao mrežu.

Iz FSCG naglašavaju i da je predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević u skladu sa Disciplinskim pravilnikom FSCG naložio Disciplinskom inspektoru FSCG, shodno odredbama Disciplinskog pravilnika, da pokrene istražne radnje koje se odnose na predmetnu utakmicu.

"A, sve u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti o eventualnom učešću klubova, zvaničnika klubova i drugih igrača u neregularnosti utakmice", kažu iz FSCG.

Fudbalski savez Crne Gore navodi da očekuje i da Uprava policije i Državno tužilaštvo preduzmu sve aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju rasvetljavanja svih okolnosti vezanih za ovu utakmicu i u svrhu toga FSCG im apsolutno stoji na raspolaganju.

Bonus video: