Utakmicom Mladost - Dečić baviće se i tužilaštvo

„U toku je pribavljanje dokumentacije od FSCG, kao i prikupljanje obavještenja od određenog broja igrača, trenera, kao i građana. O ishodu preduzetih aktivnosti javnost će biti blagovremeno obaviještena”, saopšteno je iz Uprave policije

24922 pregleda 84 reakcija 47 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Utakmicom 22. kola Meridianbet Prve fudbalske lige između Mladosti Lob.bet i Dečića Admiralbet će se baviti Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, "policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti "Centar" su uz koordinaciju državnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici formirali predmet povodom objavljenog video snimka" sa meča koji je odigran juče na "DG areni".

Razlog je skandalozna reakcija fudbalera Mladosti Zvonka Ceklića koji je "eskivirao" udarac protivnika Bojana Matića, da ga ne bi pogodila lopta, koja je bila upućena ka mreži.

Dečić je tim pogotkom poveo 1:0, kasnije je slavio 3:0.

"Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, Stanice kriminalističke policije za suzbijanje ekonomskog kriminala, preduzimaju mjere i radnje u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti u odnosu na to da li je izvršeno krivično djelo dogovaranje ishoda takmičenja.

"Shodno navedenom, po nalogu postupajućeg državnog tužioca, u toku je pribavljanje dokumentacije od FSCG, kao i prikupljanje obavještenja od određenog broja igrača, trenera, kao i građana. O ishodu preduzetih aktivnosti javnost će biti blagovremeno obaviještena", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: