Milinković ostaje trener Budućnosti, ključno u Nikšiću

Podrška koju je trener "plavih" dobio od strane fudbalera vjerovatno je bila presudna, ali dolaze nova iskušenja - u nedjelju je derbi protiv Sutjeske

5349 pregleda 8 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Budućnost neće mijenjati trenera nakon tri proljećna kola, odlučio je Nadzorni odbor Budućnosti, nezvanično je javio RTCG.

Pozicija trenera aktuelnog šampiona bila je kritična nakon samo jednog osvojenog boda u prva tri kola drugog dijela sezone, i to u derbiju sa Dečićem i dva meča u kojima je Budućnost bila apsolutni favorit - protiv Rudara i Jezera.

Baš u ta dva duela Podgoričani su doživjeli teške poraze, ostali bez prvog mjesta i trener je, po logici (fudbalskih) stvari, bio "na ledu".

Odlučeno je da se Milinkoviću, koji je sa ekipom Budućnosti osvojio dvije titule, da podrška, a ključna je bila i podrška igrača, koji su, svi do jednog, stali uz trenera.

Derbi u Nikšiću u nedjelju mogao bi, međutim, da sve odgonetne.

Ako Budućnost napravi novi kiks, sastanak Nadzornog odbora vjerovatno neće biti ni potreban...

Milinković je, baš u Nikšiću, 2019. godine pobjedom debitovao kao trener Budućnosti, a na stadionu kraj Bistrice Podgoričani su izgubili samo jednom na posljednjih 11 mečeva, u kojima su ostvarili šest pobjeda.

"Vijesti" su sinoć objavile da je glavni kadndidat za novog trenera - ukoliko, naravno, dođe do promjene na klupi, aktuelni šef omladinske škole i nekadašnji golgeter "plavih", osvajač titule 2012, Srđan Radonjić.

Spominje se i Miljan Radović - nekadašnji trener Sutjeske, Dečića i Grblja, koji je donedavno vodio makedonsku Voskusport.

Bonus video: