Flu konačno dočekao da se osveti LDU Kitu i postao apsolutni vladar Južne Amerike

Šampion kontinenta u meču za trofej Rekopa Sudamerikane bolji od kluba iz Ekvadora, od kojeg je prije 16 godina izgubio svoje prvo i do skoro jedino finale Kopa Libertadores

8504 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Fluminensea sa peharom Rekopa Sudamerikane, Foto: Reuters
Fudbaleri Fluminensea sa peharom Rekopa Sudamerikane, Foto: Reuters

Prvi meč riješen je u 92. minutu, drugi u 90 - na kraju ponovo slavi Rio de Žaneiro, Fluminense je apsolutni vladar Južne Amerike.

Flu je u revanšu Rekopa Sudamerikane uspio da izbriše trijumf LDU Kita iz prvog meča (1:0) i sa dva pogotka Džona Arijasa (2:0) osvoji takmičenje koje igraju šampioni Kopa Libertadores i Kopa Sudamerikane.

Stigao je klub iz Ekvadora na "Marakanu" sa prednošću koju mu je u 92. minutu prvog meča donio Paragvajac Aleks Arse, ali jednostavno sinoć nije imao dovoljno hrabrosti da sruši šampiona kontinenta.

Nije ekipa Fernanda Diniza gubila glavu ni kada nije išlo u prom dijelu, ni kada je na desetak minuta prije kraja Džon Kenedi dobio crveni karton - Flu je nosila "Marakana" i Kolumbijac Arijas koji je najprije u 76. pogodio glavom, a potom i u 90. sa penala za novi veliki pehar u vitrinama brazilskog velikana.

Fluminense je u novembru prvi put u istoriji postao šampion Južne Amerike, a sve do tog trijumfa najtužnija sjećanja navijača ovog kluba bila su vezana upravo za LDU Kito.

Razlog je finale Kopa Libertadores iz 2008. kada je Flu prvi put u istoriji igrao za krunu kralja kontinenta, a kada je nakon penal-ruleta u finalu poražen upravo od ekipe iz Ekvadora.

Bonus video: