Kvinsi Promes uhapšen u Dubaiju

Promesa, koji igra za moskovski Spartak, holandski sud je 14. februara osudio na šest godina zatvora zbog šverca više od tone kokaina u Holandiju

6768 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Holandski fudbaler Kvinsi Promes je uhapšen u Dubaiju zbog "lokalnog prekršaja", dvije nedjelje nakon što je u Holandiji osuđen na šest godina zatvora zbog šverca kokaina.

"Provjerili smo medijske izvještaje o hapšenju Promesa (u četvrtak u Dubaiju). On je uhapšen zbog lokalnog prekršaja, a ne zbog holandske afere", rekao je danas portparol holandskog tužilaštva za Frans pres.

Iz tužilaštva nisu željeli da preciziraju da li će po međunarodnoj potjernici koja je raspisana tražiti izručenje Promesa.

Međutim, nekoliko holandskih medija je navelo da su u toku razgovori između holandskih vlasti i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Promesa, koji igra za moskovski Spartak, holandski sud je 14. februara osudio na šest godina zatvora zbog šverca više od tone kokaina u Holandiju.

Strahujući da će biti uhapšen, Promes nije prisustvovao izricanju presude, a Rusija ga do sada nije izručila.

Kako javlja javni emiter NOS, pozivajući se na ruske medije, Promes je uhapšen u Dubaiju jer je pobjegao sa mesta saobraćajne nesreće.

Fudbaler je bio u Dubaiju na trening kampu sa svojim klubom.

Ostatak njegovog tima se vratio u Rusiju u četvrtak, ali je Promes uhapšen i odveden u policijsku stanicu, naveo je NOS.

Promes je osuđen jer je uz pomoć saučesnika odigrao "ključnu ulogu" u švercu 1.363 kilograma kokaina iz Brazila 2020. godine preko belgijske luke Antverpen u Holandiju.

Nekadašnji fudbaler Ajaksa je takođe osuđen na 18 mjeseci zatvora u vezi sa drugim slučajem, odnosno da je izbo rođaka zbog ukradene ogrlice 2020. godine.

Bonus video: